Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Таксист виявився ватніком: затримали агітатора "русского мира"

СБУ затримала агітатора
СБУ затримала агітатора "русского мира"
Володимир Зеленський і Олександр Лукашенко
Володимир Зеленський і Олександр Лукашенко
СБУ затримала агітатора
СБУ затримала агітатора "русского мира"
1/3
Служба безпеки України затримала на Дніпропетровщині проросійського агітатора, який позиціонував себе як прихильник ʺросійського козацтваʺ російської православної церкви та монархізму. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що чоловік активно підтримував тимчасову окупацію АР Крим і частин Донецької та Луганської областей. Для дестабілізації суспільно політичної ситуації в регіоні він у соціальних мережах агітував за відділення області від України і ʺприєднанняʺ до РФ на умовах федералізації. Задокументовано, що зловмисник також підтримував контакти із членами так званих ʺкозачих формуваньʺ терористів.

Приватний таксист з Дніпра відкрито демонстрував на власному авто агітацію символіки країни-агресора та пропагував клієнтам фейкові ідеї ʺрусского мираʺ. Зокрема, значного суспільного резонансу в листопаді 2018 року набула висвітлена у ЗМІ конфліктна ситуація між вказаною особою та волонтеркою з Дніпра, якій він намагався нав’язати свої погляди.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили заборонену комуністичну символіку, георгіївські стрічки, засоби зв'язку та комп’ютерну техніку.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії.

Заходи із викриття зловмисника проводилось спільно зі слідчим поліції.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, СБУ затримала організаторів масштабної контрабандної схеми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ