Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Телефонний шахрай видурив у львів'янки більше 6 тисяч грн

Шахрай видурив у львів’янки більше шести тисяч гривень. Правоохоронці вкотре наголошують! Не довіряйте незнайомцям, які просять вас зробити певні дії з вашою банківською карткою, - відділ комунікації поліції Львівської області.

В Личаківський відділ поліції 24 квітня звернулася 45-річна львів’янка, яка повідомила, що вона стала жертвою шахраїв. Близько опівдня на її телефон надійшла смс про те, що банківська картка буде заблокована і необхідно провести авторизацію. Після цього до неї зателефонували нібито працівники служби безпеки банку, які проінструктували жінку щодо її подальших дій. Дотримуючись порад, потерпіла зняла з картки 6500 гривень  і перерахувала їх через термінал на номер мобільного телефону, вказаного зловмисниками.

Наразі поліцейські встановлюють причетних до злочину осіб, з’ясовують обставини події. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – до трьох років обмеження волі. Проводиться досудове розслідування.

Правоохоронці вкотре наголошують! Не довіряйте незнайомцям, які просять вас зробити певні дії з вашою банківською карткою. Працівники банку, клієнтами якого ви є, ніколи не проситимуть у вас ні конфіденційних даних картки, ні тим паче пересилати кудись ваші гроші. Найкраще в такому випадку не реагувати на подібні повідомлення і відразу класти слухавку. Після цього обов’язково зверніться у поліцію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ