Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Надзвичайні події

Терористичну групу, відповідальну за атаку в Барселоні, знешкоджено

Попри заяву міністра внутрішніх справ Іспанії про знешкодження терористичної групи, яка в четвер 17 серпня провела атаку, у суботу іспанські служби продовжують пошуки водія фургона. Зловмисник вантажівкою збивав людей у центрі Барселони. Про це повідомило Польське радіо.

Міністр внутрішніх справ Хуан Іґнасіо Зоідо повідомив на прес-конференції 19 серпня, що протягом останніх 48 годин поліція провела обшуки 9 квартир і будинків на території Каталонії, в тому числі в муніципалітеті Баньйо-а-Ріполі, де проживали головні підозрювані. Як повідомлено, група осіб мароканського походження, відповідальна за теракти в Барселоні та Камбрілсі, вже знешкоджена.

У МВС Іспанії заявили, що рівень терористичної загрози не буде підвищений з нинішнього четвертого до п’ятого ступеня, такої потреби немає. Разом з тим, найближчими днями на території всієї країни плануються додаткові запобіжні заходи в місцях, популярних серед туристів і самих іспанців.

Спеціальний кореспондент Польського радіо з Барселони Войцєх Цеґєльський повідомляє, що, найіморівніше, група з кільканадцяти терористів готувалася до атаки вже протягом деякого часу, плануючи використати газовий балон.

Тим часом, так звана Ісламська держава, яка раніше зізналася в скоєнні атаки в Барселоні, заявила також про свою причетність до атаки в Камбрілсі. В обох терактах загинуло 14 осіб, а понад 130 були поранені. У лікарнях досі перебувають 54 особи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ