Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

ТОП-3 від Олега Галіва: що треба знати про урочисті події

Корпоративи, церемонії розписки, благодійні заходи, дні народження, весілля і урочисті вечори. Такий спектр роботи у сучасних ведучих. Саме ці люди роблять наші свята неповторними. Один із них – Олег Галів.

У професійному житті він – журналіст. Але час від часу з’являється на урочистих подіях. У цій сфері не дуже довго, але вже має що розповісти.

Ми підготували для нього три питання, які найбільше цікавлять тих, хто шукає для свого свята сучасного ведучого.

Сучасний ведучий, тобто тамада, він такий, як і колись?

От на слові тамада я б і хотів зупинитися. Бо це слово минулого. Принаймні я у цьому впевнений. Яким ми бачимо тамаду – дядько у роках, який виспівує на весіллі та влучно кидає молодим і гостям тости, жарти. От і все. Таким ми бачимо тамаду. Сучасний ведучий – то вже зовсім не тамада. Це ведучий. Одне просте слово. Без різних штампів. Це людина, яка вміє «втримати» свято у руках. Вміє і робить це. Ведучим може бути багато хто. Бо, у більшості випадків, це не постійна робота. Це хобі. Ведучим може бути викладач, менеджер і бізнесмен. Просто цю справу треба любити. Багато знайомих говорять мені, що журналістика і ведення урочистих подій – непоєднувані. І, якщо вести урочисті події, далі в журналістиці двері зачинені. Як воно піде – питання відкрите. Але поки я з цим не погоджуюся. Бо навіть кафедра, на якій навчаюся, - журналістики і засобів масової комунікації. А спілкування з людьми на урочистих подіях – то чистої води комунікація. Я – телевізійний журналіст. Це мій вибір. І я роблю цю роботу щоденно. Урочисті події – у позаробочий час. Це хобі, це нові знайомства, нові емоції і нові виклики. Виклики для себе. Адже вміння триматися в кадрі, вміння логічно ставити питання і налагоджувати контакт, як і все, потрібно вдосконалювати. І в позаробочий час робити це на урочистих подіях, як на мене, непоганий варіант. Зрештою, є чимало відомих телевізійних ведучих і журналістів, які окрім всього, роблять і наші свята неповторними.

Добрий ведучий, той якого радять знайомі, про якого пишуть чи який часто з’являється на екранах?

Добрий ведучий той, чиї очі запалюються від ваших побажань. Направду. Так воно і є. Нерідко замовники вибирають з-поміж десятка ведучих. Це правильно. І дуже добре, коли Ви з ними перед святкуванням знайомитесь. Бо тоді Ви бачите їхні очі. І вибір має впасти на того, чиї очі горять більше за решту. Звісно, більшість ведучих універсальні. І вони ведуть як дні народження, так і корпоративи чи весілля. Та в кожного є своя стихія. У якій він найсильніший. І видати це можуть очі.

Найкраще те свято - те, яке іде за сценарієм? Чи все ж імпровізація – королева жанру?

Це питання дуже відносне. І однозначності тут немає. Певна річ, якщо усе піде так, як задумали – успіх гарантований. Але зрозуміло, що всі ми люди. І підвести може не тільки техніка, настрій гостей чи  ведучого, а й погода, непередбачувані обставини і навіть час. Головне, як з таких історій викручуватися. І тут вже питання до ведучого. Це все «падає» на нього, на його вміння правильно все скоригувати і відшліфувати під себе. А відшліфовувати доводиться часто, дуже навіть часто. Проте ще ніколи імпровізація суттєво не збавляла у загальному рейтингу свята, іноді – вона навпаки дуже виграшно змінювала перебіг святкового дня!

І пам’ятайте, кожна ваша урочиста подія – неповторна частинка вашого життя, тож мусить відбутися на 100%!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ