Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Наруга над хлопчиком з Полтавщини: від справи відсторонили 4 правоохоронців

Як повідомив омбудсман Дмитро Лубінець, у справі хлопчика з Полтавщини виявили відомості, які вказують на ймовірні порушення права на справедливий судовий розгляд справ.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

«Як тільки я отримав інформацію про несвоєчасне внесення відомостей до ЄРДР за побиття і сексуальне насильство над неповнолітнім, то відразу дав доручення моєму Представнику у Полтавській області Владиславу Носенку ознайомитися з матеріалами справ про адмінправопорушення у Котелевському районному суді, де розглядалося невиконання батьками кривдників обов'язків щодо виховання дітей», – повідомляє омбудсман.

Лише після набуття цією подією суспільного резонансу прокуратура ініціювала проведення службового розслідування щодо дій працівників поліції, до яких попередньо зверталися батьки потерпілого. Йдеться про правоохоронців із Котельви. Щодо них дисциплінарна комісія нині проводить службове розслідування.

Відтак, наказом ГУНП Полтавщини від виконання службових обов’язків на період службового розслідування відсторонені:

  • начальник сектору поліцейської діяльності у селищі Котельва,
  • його заступник,
  • інспектор ювенальної превенції,
  • заступник начальника поліції Зінькова, який на момент виявлення злочину виконував обов’язки начальника сектору поліцейської діяльності в Котельві.

«Для встановлення всіх обставин, мій Представник у Полтавській області здійснив візит до суду та ознайомився з матеріалами судових справ, у результаті чого виявив низку обставин, які наразі можуть вказувати на наявність підстав для звернення з дисциплінарними скаргами до Вищої ради правосуддя під час розгляду яких буде надана належна правова оцінка діям судів», – додає Лубінець.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що влітку 2024 року на одному з пляжів Котелевської територіальної громади троє осіб, серед яких неповнолітні, вчинили сексуальні дії стосовно малолітнього хлопчика.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ