Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Тренер "Руху" Леонід Кучук – найкращий у 24 турі

Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу вважає головного тренера «Руху» Леоніда Кучука найкращим наставником 24 туру Першої ліги.

Леонід Станіславовчи отримав найвищі оцінки за такими критеріями як «тренерська майстерність», «майстерність роботи з кадрами» та «подоланні кадрових втрат».

Наставник «Руху» Леонід Кучук став лауретом 24 туру Першої ліги від Всеукраїнське об’єднання тренерів. Головний тренер «жовто-чорних» отримав середній бал 4.6. Оцінки та їхня мотивація пояснення виглядають таким чином:

Номінальний результат команди – 4

(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)

За великим рахунком, господарі давно за очками відстали від групи претендентів на медалі, а гості давно відірвалися від тих, кому треба відстоювати своє місце у Першій лізі. Тим не менш, окрім цілком зрозумілого бажання фінішувати якнайвище в таблиці та поліпшити історію взаємин одне з одним, гравці обох команд ще й мали доводити тренерам, що на них можна розраховувати і в наступному сезоні – а це також додаткова мотивація.

Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 5

(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

«Рух» не міг розраховувати через травми та захворювання відразу на чотирьох гравців, а саме – на центральних півзахисників Г.Баранця, Каленчука та Чепелюка, а також на вінгера Буя. Кожен із них, у випадку, якби був здоровим, претендував би на місце в основі, а декого можна назвати навіть стилеутворюючим гравцем для нинішнього «Руху». Господарі також не змогли задіяти кількох гравців, але все ж втрати винниківців були значимішими навіть за умови широти й варіативності їхньої заявки.

Майстерність в роботі з кадрами – 5

(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)

Порівняно з виграним матчем минулого туру (4:0 над «Агробізнесом»), тренерський штаб провів відразу чотири перестановки в стартовому складі. Заставного праворуч у захисті замінив молодий новачок Ходорченко, замість Никитюка в центрі захисту вийшов Лобай, а замість півзахисників Русина та Грися вийшли Марушка та Сідней, спричинивши суттєві зміни в побудові команди.

Тренерська майстерність – 5

(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)

На матч у Краматорську «Рух» вийшов у зовсім новій тактиці – замість класичної на сьогодні 4-2-3-1 формація набула вигляду 5-3-2. Причому, винниківський колектив зіграв із високими фланговими захисниками (латералями) та «плаваючою» групою атаки, завдяки чому Климчук та Бойчук багато переміщалися, розтягували редут «Авангарду» та часто видавали сміливі сольні рейди. А за потреби, залишаючи трьох захисників позаду, «Рух» з легкістю нарощував чисельну перевагу на чужій половині.

Накопичувальний критерій – 4

(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)

Це друга поспіль перемога винниківців і певна реабілітація за поразку в Харкові (попередній виїзд «Рух» завершив поразкою). Варто відзначити таку обставину. За підсумками десяти весняних турів «Рух» розділяє 2-3 місця з «Колосом» за кількістю набраних у 2019 році очок (по 19), поступаючись лише «Волині».

ФК «Рух»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ