Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Тренер «Скали» U-19 Павло Кікоть: В турнірній таблиці зробили лише півкроку

Хоч і чемпіонати України з футболу на усіх рівнях пішли зимувати, аналізувати те, що було і прогнозувати майбутнє, мабуть, що цікаво та актуально.

Для головної команди стрийської «Скали», попри невдалий старт, півріччя у другій лізі склалося успішно. Команда набрала 31 очко, впевнено адаптувалася на другому місці в турнірній таблиці і є реальним претендентом на підвищення у класі уже цього сезону. Втім, для президента клубу Миколи Кмітя мабуть не так втішний цей результат, як високе місце у чемпіонаті Прем’єр-ліги серед 19-річних іншої команди «Скали». «Малиново-зелені» під керівництвом Павла Кікотя пішли зимувати на високому третому місці, залишивши позаду не одну футбольну школу грандів українського футболу. І можна не сумніватися у тому, що «Скала» U-19 у другому колі чемпіонату зробить усе можливе, щоб компліменти, які кидають «малиново-зеленим» тренери різних команд України, були влучними, а гра випускників моршинської академії футболу та результат команди до останнього заставляв вірити у те, що «Скала» U-19 може виграти чемпіонат Прем’єр-ліги. Про це та інше ми поговорили з головним тренером команди Павлом Кікотем.

-Якщо порівняти нашу команду з минулорічною, то у ній відбулося чимало змін, - бере слово Павло Кікоть, головний тренер «Скали» U-19. – Чимало хлопців через обмеження у віці пішли з команди, а основне підсилення було з нашої академії. Це 17-річні хлопці 1998 року народження. Окрім того, з інших міст приїхали такі гравці, як Владислав Левчик, Валентин Марічев та Микита Демиденко – нападник, півзахисник та захисник відповідно. Усі вони вписалися в нашу модель гри і нам допомогли.  

-Ваша команда для багатьох несподівано опинилася на високому 3 місці після 18 зіграних турів.

-Програли лише чотири матчі, в усіх інших або вигравали, або грали внічию. Якщо згадувати окремі наші поєдинки, то можна пригадати матч з «Шахтарем», коли ми поступилися супернику у Моршині. Думаю, у хлопців була певна психологічна невпевненість, мабуть, самі не повірили в те, що можуть на рівних боротися з суперником. Налаштувалися на цей матч ми добре, зробили дуже багато ударів в ствір воріт суперника, але не забили. Десь добре зіграв їхній воротар, десь нам не пощастило. На жаль, отримали пенальті у власні ворота, після чого уже програвали у рахунку. Загалом, до «Шахтаря» ми могли добре підготуватися, адже у Моршині команда грала матчі Ліги Чемпіонів. Можу сказати, що на Лігу Чемпіонів тренери команди виставляли один склад, а на матчі чемпіонату України дещо інший. «Шахтар» - така команда, яка має можливість робити ротацію складу в залежності від необхідності. У них поставлена гра, але, незважаючи на це, стараємося з ними конкурувати. За результатом, на жаль, поки цього не вдається.

-Незважаючи на поразку від «Шахтаря», «Скала» обіграла такі команди, як «Динамо», «Сталь», «Ворсклу». Для останніх поразка у Моршині взагалі стала першою у чемпіонаті.

-Щодо «Ворскли», то до цього матчу готувалися окремо. Нам допоміг швидкий гол з пенальті, після чого вдалося диктувати свої умови на полі. Готувалися до того, що суперник намагатиметься використати фізичні дані своїх гравців, а саме зі стандартних положень. Нам вдалася гра на контратаках, до того ж, виручив наш воротар Олег Білик.

-Щодо матчу з «Динамо», то це бренд українського футболу. З ними завжди приємно грати. З їхніми гравцями працюють тренери з Іспанії, які вчать хлопців грати у швидкий комбінаційний футбол. За статистикою ми супернику програли, але перемогли за рахунком. Що цікаво, на таких суперників, як «Динамо» хлопців налаштовувати не треба, вони самі прекрасно розуміють з ким грають.

У матчі зі «Сталлю», яка на той час була лідером чемпіонату, нам довелося грати один за одного. На 17-ій хвилині наша команда отримала вилучення, тому хлопці грали і за себе, і за того хлопця, якого вилучили з поля. Довелося по ходу матчу перелаштовуватись, але добре, що це дало позитивний результат.

Непоганий був і виїзний матч з «Карпатами», коли перемогли суперника у Львові з рахунком 3:2. Уже на друге коло «Карпати» підсилили свій склад запросивши гравців з U-21. У нас такої можливості немає. У Моршині «Карпати» виглядали краще, тому результат 1:1 нас задовольнив. У двоматчевому протистоянні з «Карпатами» ми набрали 4 очки з 6 можливих..

-Незважаючи на серію хороших матчів «Скала» U-19 провела і кілька невдалих.

-Перш за все, це виїзна поразка від «Олімпіка» з рахунком 0:3. Пригадуєте, як ми переважали суперника у першому турі у Моршині? На виїзді ми провалили гру і усю відповідальність беру на себе. Мені не вдалося достукатися до хлопців і правильно їх налаштувати на поєдинок. Перевага суперника ще й була у тому, що команда грає і тренується на полі зі штучним покриттям. Це однозначно було не на нашу руку. Вважаю, ми програли добротній команді, яка має можливість підсилювати свій склад, беручи гравців з команди U-21.

-Чи потребує, на Вашу думку, команда підсилення у кожній ланці?

-Вважаю, що команда більш-менш укомплектована. А свіжа кров потрібна завжди. Ймовірно, що нам потрібне підсилення у кожну ланку, але це питання потрібно обговорити з нашим президентом Миколою Кмітьом. Можливо, запросимо до команди наших випускників з академії.

-Чи вдасться команді втримати лідерство у чемпіонаті?

-Важко бути лідером. Думаю, що хлопці ще самі не розуміють чого досягли. Ми зробили лише півкроку, потрібно зробити ще два кроки, щоб втриматися вгорі турнірної таблиці. Побачимо як воно вийде, але однозначно буде цікаво. Хто з гравців витримає це завдання, то і матиме великі шанси стати хорошим футболістом.

-Коли збереться команда і розпочне підготовку до весняної частини чемпіонату?

-Зараз команда перебуває у відпустці, зберемося з хлопцями у середині січня і готуватимемось до весняної частини чемпіонату. 

Галичина Спортивна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ