Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Тренеру Шведа «Карпати» виплатили 250 тисяч гривень

ФК «Карпати» преміював тренера СДЮШОР «Карпати» Василя Леськіва за підготовку Мар’яна Шведа, який улітку перейшов до іспанської «Севільї». Розмір премії склав 250 тисяч гривень.

Василь Леськів розповів офіційному сайту клубу про те, як довідався про нагороду: «Мені зателефонували з приймальної Почесного президента «Карпат» Петра Димінського і запросили на розмову. Правда, прийшов я в спортивному костюмі, адже у мене було до цього тренування, а потім мало бути ще одне. На зустрічі було зачитано наказ, відповідно до якого мене преміювали за підготовку Мар’яна Шведа. Після цього видали гроші. Звичайно, мені було дуже приємно, що керівництво клубу так високо оцінило мою роботу, але до виховання Мар’яна не лише я долучався. Так, з ним я попрацював 9 років, але мені допомагали інші тренери, зокрема, Олег Гарас та Андрій Гайдук. Тому на тренерській раді я вирішив розділити гроші між всіма нашими тренерами – усі щось отримали на свята» – розповідає Василь Леськів.

«Ще раніше, ФК «Карпати» оголосив, що тренерів, які підготують своїх вихованців до професійних команд, будуть преміювати. Але тоді ще не йшлося про трансфери такого рівня. Зараз у юніорській, молодіжній та основній команді грає чимало моїх вихованців. Це і Кравець, і Вербний, і Скотаренко, і Бусько, і Карпенко. 1997 рік став дуже багатим на молодих талантів».

«Секрети? Та нема ніяких секретів. Є робота, дуже багато роботи, є бажання самих дітей і їхні таланти. Мені приємно, що вихованці грають вже в першій команді. Але я буду пишатися, коли вони стануть стабільними гравцями основи, закріпляться в своїх командах і будуть прогресувати. Головне, щоб вони не пропали, не загубилися. Бо тоді можуть сказати, що я їх не правильно підготував».

«Також хочу подякувати Петру Петровичу Димінському. Не так за премію, як за те, що він не забуває про нас і дуже багато робить для наших дітей. Коли маленький Мар’ян прийшов до мене, на місці наших теперішніх тренувальних полів були пустирі. Нічого не було. Зараз у нас є можливості для тренувань і розвитку».

Відомий у минулому форвард Олег Гарас зараз працює разом з Василем Леськівим над вихованням команди СДЮШОР «Карпати» (U-16). Позиція тренера розділити отриману премію його не здивувала: «Хоч мене рішення Василя Івановича не здивувало, але все-одно треба віддати йому належне за цей вчинок. Ми працюємо командно, тому це нормально. На мою думку, преміювання тренерів – великий плюс для подальшої роботи і добра практика, яка поширена у багатьох школах. Кожна така дія з боку керівництва дає у майбутньому хороший результат» – підсумував Олег Гарас.

ФК «Карпати»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ