Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

​Тренуватися щоб вижити і врятувати побратимів

Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сирський перевірив заходи спеціальної підготовки підрозділів, для яких характерні виконання специфічних бойових завдань, а також особливі вимоги щодо навченості та професіоналізму.

Зокрема, відпрацьовувалися питання спеціальної тактики, застосування та протидії ворожим БПЛА, подолання пересіченої місцевості, надання невідкладної медичної допомоги та евакуація поранених в екстремальних умовах, взаємодія різних підрозділів і родів військ.

Особлива увага приділялася питанням своєчасного виявлення ворожої розвідувальної, бойової активності, локалізації противника, як візуально так і за допомогою технічних засобів. Наголос робився на максимально швидкому і точному визначенню точок, звідки ворог веде вогонь зі стрілецької зброї чи засобами артилерійського ураження.

– Військовослужбовці продемонстрували старанність, самовідданість, високу вмотивованість і добрий рівень базових знань. Підрозділи, що брали участь у сьогоднішніх заходах, здатні виконувати бойові завдання, і, загалом, я задоволений їхньою роботою. Звичайно, працювати є ще над чим, оскільки сфера діяльності цих людей вимагає особливої майстерності. У той же час бойова обстановка в районі Операції об’єднаних сил, систематичні провокації ворога та його намагання зірвати перемир’я вимагають, заради збереження життя наших воїнів, приділити особливу увагу готовності до дій саме таких військових колективів, які тренувалися сьогодні, – зазначив генерал-лейтенант Олександр Сирський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ