Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Троє львів’ян представляють Україну на Invictus Games

Цього року участь у змаганнях візьмуть учасники з 21 країни у 10 видах спорту
фото пресслужби ЛМР

У німецькому Дюссельдорфі тривають Invictus Games – міжнародні змагання серед військовослужбовців та ветеранів війни, які зазнали травм, поранень внаслідок виконання службових обов’язків в зоні бойових дій.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

Цього року участь у змаганнях візьмуть учасники з 21 країни у 10 видах спорту: стрільба з лука, легка атлетика, настільний теніс, веслування на тренажерах, пауерліфтинг, велоспорт, плавання, волейбол сидячи, баскетбол на візках та регбі на візках.

Збірну України на цьогорічних змаганнях представлять 25 учасників, серед яких троє львів’ян: Дмитро Козак, Павло Лучків та Володимир Гера.

Дмитро Козак – військовослужбовець другої Галицької Бригади Національної Гвардії України. Двічі отримував вибухові поранення: у 2014 році на Майдані Незалежності у Києві та у листопаді 2022 року у населеному пункті Павліка, що поблизу Вугледара Донецької області. Брав участь на львівському етапі Invictus Games. Став переможцем індивідуальних змагань з настільного тенісу.

У Дюссельдорфі Дмитро також змагатиметься у настільному тенісі.

Павло Лучків – ветеран Збройних сил України (24-та окрема механізована бригада). 15 січня 2015 року отримав осколкове поранення лівого передпліччя у селі Кримське Луганської області. Брав участь на львівському етапі Invictus Games, виступав у таких видах спорту: стрільба з лука, баскетбол на візках та велоспорт.

У Дюссельдорфі Павло змагатиметься у баскетболі на візках, настільному тенісі та стрільбі з лука.

Володимир Гера – військовослужбовець Збройних сил України (24-та окрема механізована бригада). 1 вересня 2014 року отримав поранення спинного мозку поблизу луганського аеропорту. Брав участь на львівському етапі Invictus Games, зокрема виступав у таких видах спорту: плавання та настільний теніс.

У Дюссельдорфі, окрім цих двох видів спорту, змагатиметься ще й у штовханні ядра та стрільбі з лука.

Нагадаємо, у квітні у Львові відбулись Всеукраїнські змагання Ігри Нескорених. Цей відбір до національної збірної на Invictus Games був наймасовішим за всі роки: 2 змагальні дні, 4 локації, 9 видів спорту та 223 військові/ветерани, які зазнали травм внаслідок бойових дій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ