Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Трускавчанка стала заслуженою художницею України

27 червня 2020 року Президент України Володимир Зеленський видав Указ №254/2020 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Конституції України». Про це повідомили Гал-інфо у прес-службі Трускавецької міської ради.

Серед нагороджених – трускавчанка, відома в Україні та світі художниця Наталія Поліщук. Вона отримала звання «Заслужений художник України». 

Наталія Поліщук – донька знаного митецького подружжя Юрія та Віри Копчаків. З відзнакою закінчила Самбірський педагогічний коледж за спеціальністю «Образотворче, декоративно-прикладне мистецтво та дизайн», а згодом факультет «Графіка» Української академії друкарства. Творчу діяльність розпочала з 1999 року, працює в галузі живопису.

З 2008 року є членом Національної Спілки Художників України. Членкиня експертної групи відзнаки «Кришталевий Лотос». Учасниця 16 пленерів та понад 80 виставок та арт-проєктів в Україні, Росії, Білорусі, Польщі, Словаччині, Угорщині, Хорватії, Італії, Словенії, Іспанії та Австрії. Тричі нагороджена Почесною грамотою Міністерства культури і туризму України за вагомий особистий внесок у створенні духовних цінностей та високу професійну майстерність. Роботи зберігаються в державних та приватних збірках в Україні, Росії, Білорусі, Казахстані, Вірменії, Польщі, Словаччині, Угорщині, Хорватії, Італії, Словенії, Греції, Австрії, Канаді та США. Проживає з сім`єю в м. Трускавець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ