Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Три легкоатлети вибороли три золоті медалі на Кубку України

У Києві учора, 7 лютого, завершився Кубок України з легкої атлетики у приміщенні. На змаганнях за підтримки управління молоді та спорту Львівської ОВА нашу область представляли понад 20 спортсменів.
Фото - ЛОДА

Як повідомили в ЛОДА, переможницею змагань у стрибках у висоту з результатом 180 см стала 24-річна Ілона Заскалько. У бігу на дистанції 3000 метрів переможцем з результатом 8.20,81 став 32-річний Роман Ростикус. А дистанцію 2000 метрів з перешкодами першою здолала 25-річна Вікторія Дуткевич. Усі троє переможців опановують легку атлетику у Львівській обласній школі вищої спортивної майстерності. 

Срібло у стрибках у висоту на 175 см виборола 23-річна Анастасія Матвійок, яка тренується у спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі «Веслярик». А в стрибках у довжину медаль такого ж ґатунку виборола 19-річна Аліна Листунова з результатом 5 метрів 75 см. Спортсменка тренується у Червоноградській ДЮСШ №1.  Віцечемпіоном на дистанції 2000 метрів з перешкодами став 22-річний Максим Караїм, який тренується у Львівській дитячо-юнацькій спортивній школі імені Олексія Дем‘янюка. 

У стрибках у висоті 170 см бронзу виборола 16-річна вихованка Львівського обласного фахового коледжу спорту Алевтина Дубіль. А на дистанції 800 метрів третє місце здобула спортсменка дитячо-юнацької спортивної школи імені Олексія Дем‘янюка 22-річна Юлія Григор’єва. 

«Сьогодні ми стабільно можемо спостерігати ріст в досягненнях легкоатлетів Львівщини. Ці результати й розвиток легкоатлетичної інфраструктури області — це взаємопов’язані процеси. Лише упродовж останніх років інфраструктура для розвитку легкоатлетичних дисциплін з’явилися у Стрию, Буську, Самборі, Мостиськах, а комплекс СКІФ, який завершили у 2021, цьогоріч став не лише найкращою тренувальною базою на заході України, а й домашньою ареною для проведення багатьох національних чемпіонатів та всеукраїнських легкоатлетичних змагань», — зазначив керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім‘як.

Загалом на Кубку України за медалі змагались представники 23 областей. Як розповів тренер-представник збірної Львівщини Віталій Тарнакін, ці змагання були останньою репетицією перед дорослим чемпіонатом України та чемпіонатом серед молоді, які мають відбутися наступного тижня в Києві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ