Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Центром Львова пройшли усі країни-учасники фестивалю "Етновир"

Фестиваль "Етновир" вже традиційно є однією з центральних подій святкування Дня Незалежності України у Львові. Цьогорічний міжнародний фольклорний фестиваль розпочався сьогодні, 22 серпня, із феєричного марш-параду і тривати аж до неділі, 25 серпня. Про це повідомили Гал-інфо у прес-службі Львівської міської ради.

Марш-парад "Етновиру" — це традиційний захід, у якому беруть участь представники всіх країн-учасників фестивалю. Цього року учасники приїхали з Латвії, Франції, Польщі, Словенії, Панами і України. Парад пройшов центральними вулицями Львова: пл. Музейна — вул. Федорова — вул. Руська — пл. Ринок. Парад закінчився на головній сцені фестивалю, де й відбулось офіційне відкриття "Етновиру". До урочистого заходу долучився і заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

"Шановні львів’яни та львів’янки, поважні гості нашого міста, я радий вітати вас із початком IX фестивалю „Етновир“! Кожен визначає свою силу на основі своєї традиції, історії, і Львів може чітко сказати, що однією з його сил є цей фестиваль. Кожного року до нас приїжджають неймовірні колективи, які вражають глядачів. Цей захід — це синергія різних країн, рідних колективів та величезної кількості енергії. Це неймовірно класний культурний продукт, тому запрошую всіх брати своїх родичів та приходити на концерти фестивалю", — сказав Андрій Москаленко.

Нагадаємо, Міжнародний фольклорний фестиваль "Етновир" — це вражаючі виступи ансамблів, марш-паради учасників головними вулицями міста, показ народних костюмів, вечори дружби і танцювальні майстер-класи.

Фестиваль відбувається під егідою Міжнародної Ради Організацій Фестивалів Фольклору і Традиційних Мистецтв при ЮНЕСКО. Організатор ― Громадська організація "Етновир" за підтримки Львівської міської ради та Львівської обласної державної адміністрації.

Програму міжнародного фольклорного фестивалю ʺЕтновирʺ 2019 можна переглянути тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ