Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Цілеспрямований теракт: ворог завдав по Чаплиному удару ракетами С-300 та «Іскандер»

Удар по Чаплиному Дніпропетровської області був комбінований із застосуванням, в тому числі, сучасної, точної зброї, здатної обходити ППО. Це був цілеспрямований теракт проти цивільного населення.

Про це під час брифінгу сказав голова Дніпропетровської обласної ради, заступник керівника ради оборони Дніпропетровщини Микола Лукашук, інформує Укрінформ.

“Всі рятувальні роботи в Чаплиному завершені вчора ввечері. Це цілеспрямований теракт проти цивільної інфраструктури та мешканців, бо це був комбінований обстріл із застосуванням ракет С-300 та “Іскандер”. Якщо С-300 мають великий розліт, то “Іскандер” - це сучасна точна зброя, яка була зроблена для того, щоб обходити ППО”, - сказав Лукашук.

За його словами, саме використання ракети “Іскандер” та С-300 говорить про те, що ворог розумів, що там знаходяться цивільні.

“Всі бачили кадри з місця події, вони облетіли весь світ. Там були цивільні. Це цілеспрямований акт терору. Саме через цю станцію відбувається евакуація людей з Покровська. Потяг звідти йде до Львова”, - додав очільник облради.

Через загострення ситуації, за словами Лукашука, 2000 людей виїхало до інших областей.

“Сьогодні, за даними соцслужб, в області знаходяться 315 тисяч людей”, - сказав Лукашук.

Очільник облради також зазначив, що ворог постійно обстрілює Нікопольський район з боку тимчасово окупованого Енергодара. Проте наразі у ворога немає можливості зайти на території області.

Раніше повідомлялось, що 24 серпня ворог завдав ракетного удару по Чаплиному. Був обстріляний вокзал, згоріло 5 вагонів. Також поруч з вокзалом їхала родина з Донецької області. Машина вигоріла, загинули батьки, 17-річна дівчина вижила.

Снаряди влучили у житлові будинки. Загинули 11-річний та 6-річний хлопчики.

Загалом протягом тижня в Дніпропетровській області внаслідок ворожих обстрілів було поранено 42 людини, 26 - загинули.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ