Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Ціллю удару окупантів по Івано-Франківщині були молоді українські пілоти - Ігнат

10 серпня російські війська запустили чотири ракети "Кинджал" у бік аеродрому в Івано-Франківській області України, маючи за ціль молодих українських пілотів, які незабаром мають їхати навчатися літати на західних літаках.
Фото: ЕРА/UPG

Про це повідомив речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Це – черговий удар терористів ракетами Х-47, які, як пишуть росіяни, "летять точно в ціль". Сьогодні загинула дитина, в житловий сектор влучила одна з ракет. 

Ті ракети були знову спрямовані на військові аеродроми, які під прицілом ворога вже не перший місяць. І аеродром Старокостянтинів (Хмельницька область — ред.) найбільше зараз переживає наслідки ударів російських окупантів", - сказав він. 

Він зазначив, що цього разу окупанти взяли курс на українських пілотів. 

"Цього разу Франківщина під прицілом, наша молодь – наші молоді пілоти, які скоро вже практично їдуть на навчання. Молоді пілоти будуть навчатись за іншою програмою, і знаємо, що й Велика Британія, й інші країни будуть навчати їх на новий тип літака, західну техніку, на F16 передусім. 

Таким чином ворог хотів завдати удару і по нашій молоді, позбавляючи нас таким чином перспективи подальшого переозброєння на новітні західні зразки техніки. Як бачимо, успіху не приносять йому ці атаки", - зазначив він. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ