Слухай онлайн
Економіка

Цього року проведуть капітальний ремонт площі Коліївщини

Один із важливих проєктів, які реалізовувати цього року управління охорони історичного середовища ЛМР, – це капітальний ремонт пл. Коліївщини. За інформацією управління, вже визначено переможця тендеру, з яким мають намір укласти угоду. Фінансування робіт буде здійснюватися за рахунок коштів проєкту "ReHERIT: Спільна відповідальність за спільну спадщину", та коштів місцевого бюджету.
Фото ЛМР

ʺМи провели процедуру закупівлі щодо капітального ремонту території площі Коліївщини. Відповідно маємо намір укласти договір з ТОВ ʺВельт Капіталʺ, що є переможцем у згаданій закупівлі. Вартість робіт складає, згідно з пропозицією підрядної організації, - 3 236 758,00 грн.

Фінансування робіт буде здійснюватися за рахунок коштів проєкту ʺReHERIT: Спільна відповідальність за спільну спадщинуʺ, згідно з Грантового договору Зовнішня діяльність Європейського Cоюзу № 396096 від 20.07.2018 р., та коштів місцевого бюджетуʺ, - повідомили в управлінні охорони історичного середовища.

Нагадаємо, у 2020 році на замовлення управління охорони історичного середовища Науково-дослідним центром ʺРятівна археологічна службаʺ Інституту археології Національної академії наук України проведено археологічні дослідження, які були враховані при опрацюванні проєктно-кошторисної документації. У цьому році НДЦ ʺРятівна археологічна службаʺ буде здійснювати археологічний нагляд на об’єкті.

Так проєктом капітального ремонту пл. Коліївщини передбачено:

- ремонт покриття площі (з повторним перекладанням на нову основу існуючого мощення ХІХ - поч. ХХ ст. - бруківки кам’яної великорозмірної (200х200х200мм); повторне використання існуючих кам’яних бордюрів та заміна існуючих бетонних бордюрів неналежної якості на нові кам’яні, аналогічні до існуючих кам’яних, з повторенням радіусних кривих). Серединна частина площі, яка поєднує також озеленені фрагменти території пропонується замощуватися дрібною гранітною пиляно-колотою бруківкою світло сірого кольору розміром 70х70х70мм. Завдяки такому типу покриття дана частина території буде отримувати краще зволоження через проникання вологи у шви між бруківкою, а не виводитиме всю дощівку у дощову каналізацію, таким чином створюючи більш сприятливий мікроклімат для існування зелених насаджень на площі та перебування людей, що тут відпочивають;

- трасування та відтворення історичних та археологічних знахідок на площі. Встановлення інформаційної таблиці для ознакування;

- на основі виконаних археологічних досліджень, а також натурних та іконографічних досліджень проектом пропонується відтворення давньої криниці ХІХ ст. (в тій конфігурації і на тому ж місці);

- доповнення озеленення;

- встановлення елементів благоустрою;

- встановлення копії старого львівського ліхтаря.

Також передбачена заміна існуючої дощової каналізаційної мережі та підведення нових мереж водопостачання і водовідведення до криниці.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Жовкві на Львівщині підсипали та грейдерували низку доріг.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ