Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Цього тижня у Самборі відкриють реконструйований стадіон ім. Лева Броварського

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/3
У середу, 16 червня, у Самборі відкриють стадіон імені Лева Броварського. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Тепер тут є комфортні трибуни, сучасна система поливу футбольного поля, оновлений газон, бігові доріжки, а замість аварійних споруд - зручне адміністративне приміщення з роздягальнями. Модерна спортивна арена може приймати понад дві тисячі глядачів.

Реконструювали стадіон майже 2 роки. Для проведення робіт залучили кошти різних рівнів - міського бюджету, обласного у межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини та державного у межах президентської програми "Велике Будівництво".

"Самбір має надзвичайно великий потенціал в плані розвитку футболу та легкої атлетики. Тут є традиції, якими можна пишатись, та фахові тренери, які можуть готувати щонайменше чемпіонів області. Тому це надзвичайно важливий об‘єкт  для міста і  загалом для тепер вже укрупненого Самбірського району — проведення масштабних реконструкцій передбачає залучення і бюджету громади. Наразі кошти на розвиток спортивної інфраструктури такого рівня можуть передбачити не всі громади, тому важливо, аби таких стадіонів було хоча б кілька у різних куточках області. За потреби вони б ставали епіцентром спортивного життя кількох громад. Зараз ми працюємо над цим: у Сокалі незабаром розпочнеться реконструкція комплексу "Сокіл", на стадіоні у Яворові осучаснять трибуни, усі шанси на реконструкцію має і стадіон "Ювілейний" у Миколаєві", — розповідає керівник управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім‘як.

Надалі станом стадіону опікуватиметься Самбірська міська рада. З нагоди завершення реконструкції у середу тут заплановане спортивне свято - місцева команда ФК "Самбір" зіграє з зірками українського футболу, ветеранами київського "Динамо". Урочистості заплановані на 17.00, а матч - на 18.00.

Нагадаємо, цьогоріч на Львівщині у межах обласної Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту буде споруджено 13 спортивних майданчиків та реконструйовано 3 стадіони. Також передбачено капітальний ремонт та реконструкцію ще 3-х спортивних об‘єктів області коштом Державного фонду регіонального розвитку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ