Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Цьогоріч для висування на "Оскар" претендує лише один український фільм

На участь у національному відборі для висування на премію ʺОскарʺ від України претендує один фільм. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі Держкіно України.
Фото: Держкіно України

Український Оскарівський Комітет (УОК) завершив прийом заявок на участь фільмів у національному відборі для висування на премію ʺОскарʺ Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії ʺМіжнародний повнометражний фільмʺ. Цього року участь у національному відборі бере лише один фільм – стрічка Додому / EVGE режисера Нарімана Алієва.

ʺХоча Український Оскарівський Комітет отримав лише одну заявку до участі у цьогорічному національному відборі, процедуру відбору, відповідно до якої має проводитися голосування членів УОК, має бути дотримано у повному обсязіʺ, - зауважив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

23 серпня Український Оскарівський Комітет відповідно до регламенту проведе засідання та прес-конференцію, під час якої оголосить фільм-претендент на ʺОскарʺ від України.

Нагадаємо, світова прем'єра повнометражного дебюту кримськотатарського режисера Нарімана Алієва ʺДодомуʺ (EVGE) відбулась у травні цього року в Каннах у межах конкурсної програми ʺОсобливий поглядʺ. Українська прем'єра картини пройшла на 10-му Одеському міжнародному кінофестивалі, де стрічка отримала Ґран-прі у Міжнародній конкурсній програмі фестивалю. У липні фільм також отримав нагороду як Найкращий фільм Міжнародного кінофестивалю у Бухаресті (BIFF).

92-га церемонія вручення премії ʺОскарʺ за досягнення у галузі кінематографа за 2019 рік відбудеться 9 лютого 2020 року в Лос-Анджелесі.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, два українських фільми беруть участь у кінофестивалі в Торонто.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ