Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: ЦРУ розсекретило 13 млн сторінок документів
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

ЦРУ розсекретило 13 млн сторінок документів

Документи стосуються діяльності відомства, починаючи з моменту його створення у 1947 році аж до 1990-х років. Вони в тому числі проливають світло на аспекти роботи ЦРУ за часів холодної війни, а також в'єтнамського і корейського військових конфліктів, повідомляє телеканал. Розсекречені документи, зокрема, включають доповіді з питань політики і розвідувальних операцій.

Центральне розвідувальне управління (ЦРУ) США зняло гриф секретності і виклало у відкритий доступ свій архів із близько 13 млн сторінок документів, повідомляє телеканал CNN. Файли доступні на сайті відомства.

За словами представника ЦРУ Фрітца Хорняка, викладений дійсно весь архів. Він зазначив, що «не було вибіркового підходу» щодо того, що публікувати, а що - ні. «Це повна історія, вона містить як хороше, так і погане», - сказав він.

Більшість з них все ж підредагувались. За словами Хорняка, це було зроблено з метою захисту джерел інформації, представленої в зазначених документах, а також методів її збору, розкриття яких може зашкодити національній безпеці США.

Раніше доступ до цих документів був можливий тільки через чотири термінали, встановлених у Національних архівах в американському штаті Меріленд. Як зазначає CNN, ЦРУ мало намір викласти архів у вільний доступ до кінця 2017 року, проте завершило роботи з підготовки документів до публікації набагато раніше.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ