Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

«Ця війна надовго», - комбат із Волині

Спершу молодий офіцер служив у першому батальйоні територіальної оборони, який сформували на Волині навесні 2014 року
фото з фейсбуку 100 ОБр ТРО ЗСУ

Командир Камінь-Каширського батальйону 100-ої окремої бригади Тероборони ЗСУ, підполковник Роман Остапчук із позивним "Майор" пішов на службу з початку російського вторгнення в Україну — з 2014 року. Зараз військовий воює за понад тисячу кілометрів від рідної Волині, на сході країни.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Волинської тероборони у фейсбуці.

Роману Остапчуку — 32. Після закінчення навчання поїхав з рідного Камінь-Каширського на Буковину, аби навчатися на історичному факультеті Чернівецького національного університету. Невдовзі після отримання диплома, 18 березня 2014 року, 22-річного молодшого лейтенанта запасу мобілізували до лав ЗСУ.

"В університеті у нас була толкова військова кафедра, тож дечого мене таки навчили. Пам’ятаю свою першу посаду в армії — командир взводу матеріально-технічного забезпечення. У моєму підпорядкуванні була сила-силенна машин і водіїв", — згадує військовий.

Спершу молодий офіцер служив у першому батальйоні територіальної оборони, який сформували на Волині навесні 2014 року. Роман Остапчук брав участь в АТО, зокрема в боях за Дебальцеве, що на Донеччині. Згодом служив на різних посадах у військкоматі (нині — терцентр соцкомплектування та підтримки).

Після створення Волинської бригади ТрО Романа Остапчука призначили командиром кадру Камінь-Каширського батальйону, й дотепер він є командиром цього підрозділу. Стоячи на захисті країни

Тримаючи оборону на східному рубежі країни, волинянину додають відповідальності його побратими — понад пів тисячі людей, котрі перебувають у його підпорядкуванні.

"Вперше потрапивши в зону бойових дій у 2014 році і подивившись на ситуацію очима історика, я озвучив друзям свій прогноз: це не на рік, і не на два — ця війна надовго. Вже майже 10 років, як Україна бореться з росіянами — і доведеться поборотися ще", — зазначив підполковник.

Командир Камінь-Каширського батальйону додав: як комбат хоче та вірить, що кожен його боєць повернеться живим і здоровим на Волинь, у рідний край. Вдома на самого Романа Остапчука чекають двоє діток: першокласниця Олеся і другокласник Михайло.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ