Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Цими вихідними театр ім.Марії Заньковецької представить прем'єру сезону - "Земля" Кобилянської

Найближчої суботи та неділі, у театрі імені Марії Заньковецької у Львові відбудеться прем’єра вистави "Земля" за однойменним романом класичної української літератури - Ольги Кобилянської.

Як повідомив керівник театру Максим Голенко, є логічним відкривати сезон цією класичною виставою і завдяки цьому "задати якусь правильну ноту".

Фото: Мирослів Пархомик

"Так що мені здається, що це нормально. А наскільки вдалось, через пару днів побачите. Мені здається, ми віримо, що воно виходить суто так, як це задумувалось. І ні ми, ні ви не будете розчаровані", - зокрема зазначив Максим Голенко.

Режисер вистави "Земля" Давид Петросян своєю чергою зазначив, що йому дуже пощастило з творчою командою театру і саме від того й залежить настрій, якість та результат, який ми всі отримаємо.

Він також додав, що попри щільний дворічний графік майбутніх постановок сподівається ще повернутись і попрацювати в театрі імені Марії Заньковецької. 

"У мене зараз вистави розписані на два роки, але при тому між ними є достатньо часу, для того, щоб підготуватися і втілити на сцені Марії Заньковецької теж досить оригінальний проєкт. Я не хотів би анонсувати конкретну назву, бо їх поки декілька, але скоріш за все, це буде також сучасний зарубіжний твір, а також українська класика, теж роман, це не буде п'єса", - поділився творчими планами Давид Петросян.

Фото: Мирослів Пархомик

Довідково.

За інформацією Гал-інфо, вже найближчим часом Давид Петросян планує поставити:

  • В листопаді 2023 року - «PROCESS» за романом «Процес» Франца Кафки (Київський академічний драматичний театр на Подолі)
  • Лютий 2024 - «Отелло» за однойменною п'єсою Вільяма Шекспіра (Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки)
  • Травень 2024 - «Король Лір» за однойменною п'єсою Вільяма Шекспіра (Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка)

Зазначимо, що до вистави "Земля" Давид Петросян не вперше звертається у своїй карєрі. Однак він вважає, що цей твір досі залишається актуальним. На його думку, основні теми "Землі" - це конфлікт батьків і дітей, розрив між поколіннями, відсутність взаєморозуміння. Також у творі порушуються питання українського селянства та екзистенційні проблеми.

Ставлячи виставу, Петросян прагне максимально передати ідеї та задум авторки. Він хоче донести до глядачів думку, що попри труднощі, треба вірити в майбутнє. Давид  Петросян висловив сподівання, що вистава за твором Кобилянської змусить глядачів замислитися над вічними питаннями людського буття.

Прем'єра вистави в театрі ім.Марії Заньковецької відбудеться 23-24 вересня о 17:00

Акторський склад прем’єрної вистави – заслужений  артист  України  Андрій Козак (Батько), народна артистка України Любов Боровська (Мати), Володимир Пантєлєєв (Михайло), Ярослав Дерпак (Сава), Оксана Козакевич (Анна), Діана Каландарішвілі (Рахіра). На сцені театру імені Марії Заньковецької актриси Оксана Козакевич та Діана Каландарішвілі гратимуть вперше.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ