Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Цинічні шахраї: аферисти полюють на родини полонених воїнів

Вирує нова хвиля шахрайства, яка пов’язана зі звільненням українських Героїв і Героїнь та пошуком зниклих безвісти. Зловмисники, як хижаки, полюють на надії та страхи родин наших воїнів. Про це повідомляє Офіс Омбудсмана України.

За словами Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця, вони видають себе за волонтерів, журналістів, представників державних структур або навіть країни-агресорки, майстерно граючи на емоціях, обіцяючи звільнення, важливу інформацію чи навіть організацію дзвінка з рідними. Але за це вони вимагають гроші – нібито «плату» за свої «послуги».

Омбудсман Дмитро Лубінець наголошує: щоб не потрапити у пастку цих безпринципних зловмисників, будьте пильні:

  • Завжди перевіряйте джерела інформації.
  • Ніколи не передавайте особисті дані незнайомцям та не розкривайте конфіденційну інформацію у соцмережах, навіть у приватних повідомленнях.
  • Остерігайтеся будь-яких фінансових пропозицій, пов’язаних із «визволенням» чи «допомогою».
  • Пам’ятайте: офіційні державні органи та волонтерські організації ніколи не беруть грошей за допомогу або надання інформації.

Якщо вам надійшли підозрілі пропозиції «допомоги» за винагороду, не зволікайте – звертайтеся до Координаційного штабу, Об’єднаного центру з пошуку та звільнення полонених при СБУ, і негайно повідомляйте кіберполіцію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ