Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Цивільні на окупованих територіях змушені ночувати на вулиці

Українська сторона СЦКК повідомляє: російсько-окупаційні війська створюють важку ситуацію у окупованих населених пунктах уздовж лінії зіткнення та на блокпостах, що загрожує життю і здоров’ю мирного населення. Про це повідомили у прес-центрі ООС.

За даними звіту СММ ОБСЄ, який опублікований 17.11.2018, «15 листопада на блокпості, розташованому на автодорозі Н15 недалеко від комбінату «Каргілл» в Кременець, спостерігачі Місії бачили, що дорога була перекрита через велику кількість цивільних транспортних засобів і черги пішоходів. Чоловік (віком від 50 до 60 років) повідомив, що пасажири приблизно 50 автомобілів заночували (з 14 на 15 листопада) у своїх транспортних засобах після того, як весь попередній день вони чекали проїзду через блокпост, однак не змогли цього зробити до кінця дня».

Українська сторона СЦКК заявляє, що створення ситуації неорганізованості в роботі блокпостів з боку збройних формувань Російської Федерації вкотре наражає на небезпеку мирне населення. Вона закликає окупаційну адміністрацію та збройні формування РФ не нехтувати нормами міжнародного гуманітарного права та до розуміння небезпеки таких дій і необхідності забезпечення сприятливих умов життя для цивільного населення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ