Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Туреччина збила російський винищувач МіГ-29 – ЗМІ

ВПС Туреччини збили російський винищувач МіГ-29, який за кілька хвилин до цього порушив повітряний кордон країни, імовірно, він може належати сирійським повітряним силам. Про інцидент повідомило британське інформагентство Express з посиланням на джерела на місці. Пізніше дану інформацію підтвердило і турецьке видання teknodeck.com.

Британські журналісти при цьому посилаються на ствердження відразу декількох своїх колег, які працюють в зоні конфлікту і повідомили про знищення російського Міг-29 в Twitter.

За їх словами, літак впав на території Сирії недалеко від міста Хуратайн, розташованого біля кордону з Туреччиною. При цьому наголошується, що турецькі ВПС направили на перехоплення російського літака три свої винищувачі F-16 американського виробництва.

Нагадаємо, що Туреччина є членом НАТО, а російські літаки, що бомбардують мирне населення в містах, контрольованих сирійською опозицією, вже кілька разів порушували її повітряний кордон. У російському Генштабі стверджували, що це відбувалося помилково, проте дані факти викликали різке обурення в Північноатлантичному альянсі. Крім того, в Конгресі США відкрито зазвучали вимоги збивати російські літаки над Сирією, якщо вони "бомблять не ті цілі". 

Журналісти Express направили офіційні запити з приводу інциденту біля Хуратайна командуванню ВПС як Росії, так і Туреччини. Однак офіційної відповіді від жодної зі сторін поки не надійшло.

Крім того, як зазначається в повідомленні, існує велика ймовірність, що, незважаючи на твердження британського видання і турецьких ЗМІ, збитий МіГ-29 був не російським, а сирійським. Непрямо це підтверджується наявністю у ВПС Сирії великої кількості літаків такого типу, закуплених у свій час в Росії. Тим не менш, пілоти сирійського диктатора Башара Асада і російських ВПС працюють в тісній зв'язці і під виглядом боротьби з так званою "Ісламською державою" й активно бомблять населені пункти, контрольовані FSA (Вільною сирійською армією), яка бореться за повалення режиму.

Нагадаємо, генсек НАТО запідозрив Росію у навмисному порушенні повітряного простору Туреччини.

Також Туреччина натякнула на розірвання мільярдних контрактів з Росією через події у Сирії.

Тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ