Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Турок організував канал переправлення громадян Туреччини в ЄС через Україну

Прикордонники перекрили канал нелегальної міграції громадян Туреччини в ЄС транзитом через Україну. Про це повідомили у прес-службі ДПСУ.
Фото: ДПСУ

На початку вересня в пункті пропуску ʺЯгодинʺ, що на Волині, прикордонники затримали двох громадян Туреччини, які їхали в Польщу з підробленими паспортами. Ще одного їхнього співвітчизника, також з фальшивими документами, виявили та затримали на Львівщині – у пункті пропуску ʺУгринівʺ.

За результатами оперативних заходів прикордонники вийшли на  ініціатора злочинної оборудки. Оперативні співробітники Північного регіонального управління ДПСУ у взаємодії зі слідчими Любомльського ВП ГУНП України у Волинській області, під процесуальним керівництвом прокуратури Любомльського відділу Ковельської місцевої прокуратури, задокументували діяльність організатора злочинної оборудки.

Правоохоронці встановили, що громадянин Туреччини безпосередньо займався питаннями в’їзду потенційних порушників з території Молдови в Україну, виготовленням іноземним мандрівникам підроблених документів та організацією їх подальшого переправлення через кордон до сусідньої Польщі. Оперативники Північного та Південного регіональних управлінь ДПСУ встановили, що підозрюваний в організації каналу чоловік переховується в Одесі, де його й затримали.

На підставі зібраних доказів затриманому фігуранту кримінального провадження – громадянину Туреччини оголошено про підозру у вчиненні незаконного переправлення осіб через державний кордон України. За цей злочин Кримінальний Кодекс України (ст. 332) передбачає позбавлення волі від п’яти до семи років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ