Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: Тварин могли вирощувати на забій: дізналися причини смерті муміфікованих єгиптянами тварин
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Тварин могли вирощувати на забій: дізналися причини смерті муміфікованих єгиптянами тварин

Учені з британського Суонсійського університету просканували 3 давньоєгипетські мумії тварин і розкрили причини їх загибелі.
Давні єгиптяни могли вирощувати тварин на забій для релігійних цілей. Фото: sciencenews.org

Раніше припускали, що всередині обраних зразків були останки домашньої кішки, рептилії і птаха, однак їхні порода, вид та вік залишалися невідомими. Комп'ютерна томографія дала змогу встановити, що кішці було 5 місяців, а смерть настала внаслідок задушення, пише gazeta.ua з посиланням на Computerra.

Друга мумія належала євразійському боривітру - птахові з родини соколиних. Він помер за природних обставин. Третя мумія належала молодій єгипетській кобрі, яку люди також жорстоко вбили. Їй зламали шию, вирвали клики і пошкодили нирки, імовірно, не дававши води.

Учені зазначають, що тварин могли вирощувати на забій і використовували під час комплексних релігійних обрядів, зокрема для жертвоприношень богам. Усі вони мали символічне значення - наприклад, кобри вважалися дітьми бога Ра, талісманами від небезпек. Боривітер був пов'язаний із богом Гором.

Дослідники підкреслюють, що навіть у культурі, де певні тварини вважалися священними посланцями богів, відносини людей із природою були напруженими.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ