Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Твір Шевченка прозвучить у Львові арабською

Сьогодні, 2 лютого, о 19.00 у Львівській обласній філармонії відома йорданська співачка Зейна Бархоум презентуватиме новий альбом «Alcantara II». Родзинкою вечора стане прем’єра пісні на слова Тараса Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий» арабською мовою, повідомила прес-служба Львівської міскої ради.

«Під час  концерту, який відбудеться сьогодні у Львівській філармонії, йорданська співачка палестинського походження, одна з найкращих оперних співачок, яка виступала і Лондоні, і в Парижі, і в Римі –  Зейна Бархоум співатиме «Реве та стогне Дніпр широкий». Цей твір перекладений в Йорданії у 2014 році на моє прохання. Перекласти пісню, яка б співалася, насправді дуже важко. Ця презентація пісні відбувається у рамках відзначення 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин України з Йорданією», - зазначив Надзвичайний та Поважний Посол України в Йорданському Хашимітському Королівстві Сергій Пасько.

Зейна Бархоум виступить разом з сирійським тенором Басемом Алкоуром та Академічним симфонічним оркестром Львівської філармонії під диригуванням Лоренцо Таціері (Італія). У програмі вечора – шедеври Жоржа Бізе, Джузеппе Верді, Франца Шуберта, Джоаккіно Россіні та все різноманіття європейської оперної класики.

Концерт відбудеться за сприяння посольства України в Йорданії. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ