Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

U:19: «Скала» поступилася «Шахтарю», а «Карпати» - «Зорі»

Стрийська «Скала» та львівські «Карпати» поступилися своїм суперникам у матчах 14 туру Прем’єр-ліги.

«Скала» за домовленістю з «Шахтарем» грала вдома на стадоіні «Медик» у Моршині. Матч другого кола «Скала» зіграє на виїзді. Перемогу у цьому матчі з рахунком 2:0 святкували «гірники».

19-річні вихованці академії стрийської «Скали» провели черговий офіційний матч у чемпіонату Прем’єр-ліги. Підопічні Павла Кікотя після перемоги над київським «Динамо» (1:0) не змогли обіграти донецький «Шахтар». «Малино-зелені» хоч і не за грою, але поступилися з рахунком 0:2.

Оскільки президент «малиново-зелених» Микола Кміть поставивив завдання перед командою виграти чемпіонат України, 19-річним вихованцям академії «Скали» було б дуже бажано брати максимум у кожному матчі. Тим більше у матчах проти грандів українського футболу – київського «Динамо» та донецького «Шахтаря», і навіть 19-річних. Нікому не секрет, що подібне завдання серед 19-річних колективів поставлене і не тільки серед «Динамо» та «Шахтаря». Відповідно брати три очки у таких матчах справа не тільки честі, а крок до поставленого завдання у сезоні та в турнірній таблиці відповідно.

Обігравши київське «Динамо» з рахунком 1:0, гравці «Скали» з хорошим настроєм підійшли до поєдинку проти «Шахтаря». До слова, цей матч стрияни повинні були проводити на виїзді, але за домовленістю з «Шахтарем», який готувався до матчу Ліги Чемпіонів з шведським «Мальме», який відбудеться у Моршині на стадіоні «Медик», керівникики обох клубів пішли на зустрічі один одному: у матчі першого кола «Скала» зіграє вдома, а у матчі другого кола – на виїзді.

І «Скала», і «Шахтар» подарували вболівальникам цікавий та змістовний футбол на стадіоні «Медик». Підопічні Павла Кікотя, незважаючи на поразку, довели, що недаремно знаходяться вгорі турнірної таблиці, а команда Сергія Ковальова показала, що вміє терпіти і здобувати бажаний результат.

У цьому матчі переміг той, хто краще використав помилки суперника. Помилки в обороні «Шахтар» «Скалі» не пробачив, і навпаки. «Скала» у цьому матчі створила стільки моментів, що їй вистачило б на кілька матчів. Втім, в усіх спробах «малино-зелені» не змогли переграти воротаря Микиту Романова. Натомість кіпер «Скали» Олег Білик двічі у цьому матчі виймав м’яч з сітки власних воріт. На початку матчу «Шахтар» реалізував пенальті (забив капітан команди Олександр Піхальонок), а у другому таймі Владислав Бугай забив за «Шахтар» уже з гри.

Незважаючи на поразку, «Скала» аж ніяк не втратила шанси поборотися за перше місце у чемпіонаті Прем’єр-ліги серед команд U-19. Команда Павла Кікотя і надалі друга в турнірній таблиці. В активі стриян 29 очок після 14 матчів. Дніпропетровський «Дніпро» після стількох ігор набрав на два очки більше. У неділю, 8 листопада, «Скала» вдома зіграє з полтавською «Ворсклою».

«Скала» (Стрий) U-19 – «Шахтар» (Донецьк) U-19 – 0:2 (0:1)

Арбітр – Олександр Солов`ян (Київ).

Асистенти арбітра – Володимр Дорошенко та Роман Соботюк (обидва – Житомир). 4-й арбітр – Олександр Кальонов (Львів). Суддівський спостерігач: Леонід Кубяк  (Київська обл.).

«Скала»: 1. Олег Білик, 27. Віталій Кузів, 4. Віталій Заторський-к. (33. Роман Кузів, 70), 2. Микита Демиденко 13. Володимир Заїменко, 23.  Дмитро Баранов, 10. Євген Заїченко (17. Валентин Марічев, 86),  11. Павло Тищук (5. Назар Стасишин, 63), 9. Микита Корчемкін  (18. Вадим Альохін, 83),  77. Владислав Левчик,  7. Дмитро Заїкин  (99. Владислав Неберикут, 90+1).

Резервні гравці: 1. Ігор Фіяло, 88. Валерій Сад.

Старший тренер – Павло Кікоть.

«Шахтар»: 1. Микита Романов, 2. Андрій Запорощенко, 3. Ярослав Фурсов, 4. Дмитро Шевченко, 5. Володимир Грачов, 6. Володимир Якимець (16. Ілля Путря, 35),  7. Олександр Глагола (14. Євген Проданов, 74), 8. Олександр Піхальонок-к., 9. Владислав Бугай (17. Ігор Суханінський, 63), 10. Дмитро Топалов (18. Орест Ткачук, 75), 11. Артур Авагімян.

Резервні гравці: 12. Валерій Дубровін, 15. Мурад Хачаєв.

Тренер – Сергій Ковальов.

Голи: Олександр Піхальонок (7-пен.), Владислав Бугай (62).

Попередження: Віталій Заторський (29), Назар Стасишин (80) – Олександр Глагола (60), Микита Романов (67).

«Карпати» у матчі 14 туру в Раві-Руській мінімально програли луганській «Зорі». Підсумковий рахунок матчу – 0:1.

Галичина Спортивна

Фото ФК "Скала"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ