Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

U-19: «Скала» зимуватиме третьою

19-річні вихованці академії стрийської «Скали» завершили перше коло чемпіонату на високому третьому місці. В останньому турі перед зимовою перервою, який був уже третім у другому колі, команда Павла Кікотя зіграла внічию з львівськими «Карпатами». Дербі двох команд з Львівської області у Моршині завершилося з рахунком 1:1.

Зважаючи на перебіг подій у цьому матчі, таким результатом «малиново-зелена» команда повинна бути задоволеною. Львівські «Карпати», прагнучи реваншу за поразку у першому колі (2:3), будь-що старалися вивезти з Моршина повноцінні три очки, однак команда Андрія Тлумака та Андрія Сапуги не взяла повноцінний реванш за матч на стадіоні «Україна». Натомість для «Скали» нічия проти «Карпат» - нічого інше, як втрата двох очок, зважаючи на те, що команда знаходиться вгорі турнірної таблиці і бореться не те, що за медалі, а навіть за чемпіонське перше місце.

Аналізуючи останню гру обох команд перед зимовою перервою, то варто сказати, що втрата лідерів у гравців стрийської «Скали» не пройшла безслідно. За «малиново-зелених» не зміг зіграти капітан Віталій Заторський, а також ключовий нападник Владислав Левчик. Заторський ще не відновився після травми, а Левчик відбував дискваліфікацію через перебір жовтих карток. Якщо відверто, то в атаці без Левчика «Скала» не виглядала так яскраво, як у попередніх матчах, а замінити як слід на фланзі Заторського резервісти 19-річної «Скали» також не змогли.

Проти «Карпат» «малиново-зелені» зіграли в улюблений для себе футбол: від захисту на контратаках.  Втім, чимало контратак «Скали» билися об захисні мури гостей. Без Влада Левчика господарям в атаці було непросто. Більше того, захисники «Карпат» грали без особливо грубих помилок в обороні. Нейбезпечнішим у складі «Скали» був Микита Корчемкін. Саме він неодноразово тривожив захист суперника хорошими ударами з дальніх дистанцій. Незважаючи на це, «Карпати» у першому таймі, як і другому, виглядали дещо краще за свого суперника. У такій грі «Скала» швидше здобула одне очко, аніж втратила. Чимала заслуга у цьому і воротаря Олега Білика, який неодноразово виручав свою команду від небезпечних ударів суперника.

Єдині влучні удари у цьому матчі обидві команди завдали у першому таймі. «Карпатівець» Дмитро Саутін замкнув простріл з флангу, а нападник «Скали» Дмитро Заїкін реалізував пенальті за фол проти Романа Кузіва.

Гравці і «Карпат» і «Скали» після цього матчу підуть у відпустку. Незважаючи на це, гравцям обох команд буде над чим працювати. Кожен з гравців отримає індивідуальне завдання від свого тренера, над яким працюватиме на канікулах. Попереду на команди з Львівської області чекає ще 12 матчів регулярного чемпіонату другого кола.  «Скала» з усіх сил старатиметься зберегти місце серед лідерів, а «Карпати» зроблять усе можливе, щоб піднятися вгору з середини турнірної таблиці. Гра команди та амбіції клубу заставляють «зелено-білу» команду бути вище в турнірній таблиці.

Стрияни в турнірній таблиці наразі треті. Вище них лише «Дніпро» та «Олімпік». Втім, «Скала» відстала від цих команд на зовсім трішки, а відтак є усі підстави сподіватися на те, що боротьба за призові місця буде як ніколи гострою та, можливо, непередбачуваною.

Президент стрийської «Скали» Микола Кміть залишився задоволеним виступом «малиново-зелених» у першому колі чемпіонату. Перед своєю командою Микола Іванович уже поставив завдання опинитися у трійці призерів за підсумками 30 турів.

Галичина Спортивна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ