Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

U-19: Стрийська «Скала» очолила турнірну таблицю Прем’єр-ліги

19-річні вихованці академії стрийської «Скали» здобули десяту перемогу у чемпіонаті Прем’єр-ліги і повернулися на перше місце в турнірній таблиці.
ФК "Скала"

В останньому матчі першого кола «малиново-зелені» зустрічалися з полтавською «Ворсклою» - командою, що, як і «Скала», претендує на найвищі місця на п’єдесталі пошани. «Малиново-зеленим» вдалося у цьому матчі здобути непросту перемогу з рахунком 2:0.

Проти «Ворскли», як і проти більшості лідерів чемпіонату U-19, команда Павла Кікотя зіграла «другим» номером. Така гра «Скалі» давалася непогано, однак забити у ворота суперника господарям вдалося не на контратаках, а після стандартів. Спочатку гол з пенальті забив нападник Дмитро Заїкін, а через кілька хвилин центральний захисник «Скали» Володимир Заїменко вдало зіграв головою після подачі Євгена Заїченка з кутового.

Що цікаво, ще при рахунку 0:0 і «Скала», і «Ворскла» змарнували стовідсоткові моменти для того, аби забити у ворота суперника.

Для гравців «Скали» дуже важливим завданням у першому таймі було зберегти здобутий гандикап у два голи. З ним, хоч і не без проблем, але команда Павла Кікотя таки справилася.

У другому таймі стримувати атаки суперника господарям було уже легше. В одній з контратак «Скала» могла забивати втретє і ховати суперника. Втім, забити «Скалі» третій, а «Ворсклі» бодай перший гол у цьому матчі так і не судилося.

Уже не вперше у цьому чемпіонаті, гравці «Скали», зробивши переможний результат у першому таймі, довели матч до логічної перемоги у другому таймі. На стадіоні «Медик» у Моршині «Скала» здобула свою уже десяту перемогу у чемпіонаті і на мажорній ноті завершила виступи у першому колі чемпіонату. Натомість «Ворскла» хоч і показала, що є дуже небезпечною та зубатою командою, ще не втратила шанси у другому колі поборотися за найвищі місця у чемпіонаті. Що цікаво, поразка «Ворскли» у Моршині стала першою для полтавської команди у чемпіонаті.

Для команд Прем’єр-ліги U-19 чемпіонат наразі не заверується, на зимові канікули усі підуть наприкінці листопада. До канікул заплановано провести ще три тури: «Скала» зіграє на виїзді проти «Олімпіка» та «Чорноморця», а також прийме львівські «Карпати».

До слова, львівські «Карпати» U-19 у 15 турі Прем’єр-ліги на виїзді програли луцькій «Волині» - 1:2. Маючи 22 очки у своєму активі, «Карпати» наразі посідають восьме місце в турнірній таблиці. «Скала» набрала 32 очки і наразі в турнірній таблиці є першою. Донецький «Олімпік» та дніпропетровський «Дніпро» хоч і набрали по 31 очку, але мають одну гру у запасі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ