Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Авіаційному університеті виявили фінансові порушення на 300 млн. грн.

У Національному авіаційному університеті під час проведення позапланового внутрішнього аудиту виявили фінансові порушення на 300 млн. грн. Перевірку провели за період, коли на посаді ректора НАУ перебував Микола Кулик (01.01.2008 року до 01.07.2015 року). Повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки Україні.

Відділом внутрішнього аудиту МОН України з 25 червня до 5 серпня 2015 року проведено позаплановий внутрішній аудит (за напрямами аудит відповідності та фінансовий аудит) у Національному авіаційному університеті.

«В результаті внутрішнього аудиту виявлено, що відповідальні посадові особи університету не в повній мірі дотримуються вимоги законодавства України, та не здійснюється якісний внутрішній контроль за станом використання коштів Державного бюджету, що призвело до низки недоліків, які негативно впливають на стан фінансово-бюджетної дисципліни в навчальному закладі, у тому числі до порушень фінансової дисципліни, що призвели: до втрат матеріальних активів на загальну суму 115 751,71 тис.  грн; фінансових ризиків щодо втрати в подальшому матеріальних активів на суму 115 388,06 тис. грн та неефективного використання бюджетних коштів – на 66 959,20 тис. гривень»,– йдеться в повідомленні.

Про результати аудиту буде офіційно поінформовано Міністерство внутрішніх справ України, Службу безпеки України та Генеральну прокуратуру України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ