Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

В МОУ розробили нові процедури виконання польотів для тактичної авіації

В Міністерстві оборони України розробили нові процедури виконання польотів для тактичної авіації, засновані на стандартах НАТО.
Фото: Генштаб ЗСУ

Відповідний наказ № 147, що затверджує Прийнятні методи відповідності (AMC) та керівний матеріал (GM) до Методичних рекомендацій «Процедури льотної експлуатації літаків тактичної авіації», опублікований на сайті відомства.

Документ містить вказівки, пояснення та тлумачення, розроблені Головним управлінням державної авіації України. Вони допоможуть безпечно експлуатувати повітряні судна тактичної авіації вітчизняних та західних зразків.

Спеціально створена робоча група в Повітряних силах Збройних сил України вже займається впровадженням нових стандартів. У Головному управлінні державної авіації планують розробити ще чотири комплекти таких процедур для інших родів авіації, включаючи безпілотні літальні апарати.

«Наша тактична авіація має нові процедури виконання польотів відповідно до стандартів НАТО, що посилить спроможності ЗСУ. Рухаємося вперед і робимо усе можливе, щоб Збройні сили України мали перевагу на полі бою», — зазначив перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

Нагадаємо, Головне управління державної авіації України є уповноваженим органом Міністерства оборони, що відповідає за реалізацію державної політики в галузі державної авіації та захисту суверенітету України як у мирний час, так і в особливий період.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ