Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

У Білому домі відреагували на заяви Маска щодо "досягнення миру"

У Білому домі прокоментували нещодавні пропозиції гендиректора компанії Tesla Ілона Маска щодо досягнення миру між Україною та рф, наголосивши, що все, що стосується України, не буде обговорюватися без її участі.
Речниця Білого дому Карін Жан-П’єр

Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр під час брифінгу у Вашингтоні, передає Укрінформ.

"Ми чітко про це заявляли… Ми не збираємося говорити про Україну без України. Це їхнє рішення, коли справа стосується будь-якої дипломатії чи переговорів щодо цього. І тому я залишаю це на розсуд українського народу", — зазначила Жан-П’єр.

Вона додала, що США будуть поряд з українцями, коли вони боротимуться за свій суверенітет.

Як повідомляло Гал-інфо, гендиректор компанії Tesla Ілон Маск Ілон Маск у понеділок, 3 жовтня, на своїй сторінці в Twitter запустив голосування, як завершити війну росії проти України. Згідно з думкою мільярдера, для розв'язання війни на окупованих росією територіях потрібно провести референдум під егідою ООН, а також повернути росії Крим та забезпечити його водою. 

Володимир Зеленський у відповідь на твіт організував своє опитування щодо того, "який Маск подобається більше": той, що підтримує Україну чи той, що за росію.

Пізніше Маск написав, що досі дуже сильно підтримує Україну, але "переконаний, що масштабна ескалація війни завдасть великої шкоди Україні й, можливо, світу".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ