Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У боях проти окупантів загинули двоє воїнів із Яворівщини

1/2
Захищаючи Україну від російських окупантів загинули жителі Новояворівської громади – 43-річний житель м. Новояворівськ Лазур Богдан Богданович та 41-річний житель с. Терновиця Мамчур Мирослав Дмитрович.

Про це інформує пресслужба Новояворівської міської ради.

Прощання з Героєм Богданом Лазуром відбудеться в середу, 18 травня, о 11:00 в храмі св. апп. Петра і Павла м. Новояворівськ. Поховають Богдана на місцевому цвинтарі.

Прощання з Героєм Мирославом Мамчуром відбудеться в середу, 18 травня, о 14:00 в храмі Пресвятої Трійці  УГКЦ с. Терновиця. Поховають Мирослава на місцевому цвинтарі.

  • ЛАЗУР Богдан Богданович народився 11 березня 1979 року у м. Новояворівськ.

Випускник Новояворівської ЗОШ І-ІІІ ст.№3, закінчив Художнє професійно-технічне училище ім. Й. П. Станька (смт Івано-Франкове), де здобув професію різьбяра по дереву та бересту, виробника художніх виробів з дерева. Проходив службу за контрактом у 24 ОМБр ім. короля Данила. У 2014-2015 рр. був у зоні АТО.

З повномасштабним вторгненням росії в Україну Богдан у складі територіальної оборони Яворівщини пішов захищати територіальну цілісність нашої держави. Під час виконання бойового завдання внаслідок ракетного обстрілу на Донеччині обірвалося життя Богдана Лазура.

У Героя залишилися мати Антоніна Антонівна, батько Богдан Петрович, донька Юлія, брат Віктор з сім’єю та брат Микола з сім’єю.

  • МАМЧУР Мирослав Дмитрович народився 27 вересня 1970 року в селі Терновиця.

Закінчив Терновицьку ЗОШ І-ІІ ст., згодом вступив до Брюховицького будівельного училища, де здобув професію будівельника. Чимало років свого життя присвятив саме роботі будівельника. У складі територіальної оборони Яворівщини пішов захищати українську землю від окупантів. Загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині 5 травня 2022 року внаслідок ракетного обстрілу.

У Героя залишилися мати Стефанія Василівна, дружина Людмила, син Дмитро та донька Іванна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ