Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Британії пропонують оголосити "Вагнер" терористичною організацією

Група депутатів британського парламенту виступила із закликом оголосити ПВК "Вагнер" терористичною організацією через її роль у дестабілізації ситуації у Судані.
Фото: Новинарня

Про це пише The Telegraph.

Міжпартійна парламентська група (APPG) щодо Судану звинуватила російську компанію в навчанні військ у Судані, постачанні зброї сторонам конфлікту і поширенні дезінформації під час нещодавніх продемократичних протестів.

"Сполучене Королівство має розслідувати вплив групи "Вагнера" та російського впливу в Дарфурі, Судані та Сахелі. Британія має заборонити групу "Вагнера" як терористичну організацію та накластицілеспрямовані санкції", — йдеться у звіті APPG.

Нагадаємо, "Група Вагнера" — російська організація найманців, створена Євгеном Пригожиним. "Вагнерівців" звинувачують у скоєнні воєнних злочинів у багатьох країнах, включаючи Україну, Лівію та Центральноафриканську Республіку, пише газета.

APPG заявила, що суданські генерали-конкуренти Абдель Фаттах аль-Бурхан і Мохамед Хамдан Дагало, які зараз змагаються за владу, є одними з бенефіціарів підтримки "Вагнера".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ