Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Брюховичах затримали лідерів самопроголошеної УПГКЦ, - секти "догналітів"

Учора, 22 червня, у Брюховичах біля Львова в каплиці так званої Української Правовірної Греко-Католицької Церкви на вул. Сосновій затримали 4 осіб, яких вірні церкви називають єпископами. Затриманих начебто утримують в управлінні СБУ у Львівській області. Про це Гал-інфо повідомили у самі представники УПГКЦ.

Також відбувся обшук на території жіночого монастиря монастир св. пророка Іллі в Брюховичах.

Українська Правовірна Греко-Католицька церква - незареєстрована, офіційно не визнана релігійна організація в Україні, яка виділилась із Української Греко-Католицької Церкви у 2008—2009 роках. У церковних колах  організація відома як «підгорецькі отці»  або «група Догнала», «догналівці», «секта Догнала» (за ім'ям засновника — Антоніна Іллі Догнала)

Главою самопроголошеної УПГКЦ обрано Михайла Осідача. Членами постійного синоду є Антонін Ілля Догнал, Ричард Методій Шпіржик (Чехія), Роберт Самуїл Обергаусер (Словаччина) і Василь Маркіян Гітюк (Україна). Вони звинуватили керівництво Української Греко-Католицької Церкви в єресях і проголосили про створення «правовірної» церковної структури. Названі особи у 2008 році проголосили, що вони були таємно висвячені на єпископів, однак станом на вересень 2011 року не надали жодних доказів про реальність таких свячень.

З квітня 2011 року УПГКЦ вважає себе частиною самопроголошеного Візантійського Католицького Патріархату.

Відео, надане УПГКЦ, можна перегялунти за посиланням

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ