Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Влада Львова заборонила «догналівцям» з'являтися у місті

Сьогодні, 27 листопада, під час позачергового засідання виконавчого комітету Львівської міської ради прийняли рішення «Про тимчасове впорядкування проведення масових заходів у центральній частині Львова». Відповідно особам або групам осіб, громадським організаціям, які вважають себе вірними УПГКЦ (секти Догнала) обмежено право на релігійні та будь-які інші масові заходи в центрі Львова. Про це у своїй доповіді перед членами виконкому повідомила начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич.

За її словами, у мерії мають факти численного зловживання з боку секти Догнала.

«Особи, які є членами секти, не приходять на судові засідання та нехтують судовими рішеннями», - зазначила Пайонкевич.

Окрім того, за її словами, подаючи заявки на проведення заходів, ці особи часто вказують недійсні телефони та невірні адреси, де ніхто не живе.

Екс-заступник мера Василь Косів додав, що оскільки секта Догнала має протилежну позицію щодо вступу до ЄС, а у центрі Львова відбувається студентський майдан за євроінтеграцію, тому це рішення повинно унеможливити провокації.

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що учора, 26 листопада, правоохоронці Львова мали не простий день, адже догналівці проводили свої заходи у безпосередній близькості до студентського майдану.

«Ці особи грубо порушують чинне законодавство України, вони створювали конфліктні ситуації. Серед цих людей було багато іноземців, які взагалі не мають права перебувати на території України. Тому виконком звернеться до міграційної служби з проханням з’ясувати законність перебування на території України цих людей», - сказав Садовий.

Він також додав: «Учора завдяки силам правоохоронців і особисто начальнику міліції Львова пану Зюбаненку вдалося уникнути можливих провокацій. Також, враховуючи рішення виконкому, сьогодні слід негайно звертатись до суду і врегульовувати ситуацію, бо ці особи подають пачками заяви, вказують адреси і телефони, за якими ніколи нікого немає. А це є грубе ігнорування норм чинного законодавства та створення небезпечних ситуацій».

Як зазначив перший заступник мера Олег Синютка, виконком повинен звернутися не лише до міграційної служби, але й до СБУ.

Окрім того, виконком доручив юридичному управлінню звернутися до окружного адміністративного суду з позовом щодо заборони членам секти Догнала проводити будь-які заходи на території Львова.

Гелена Пайонкевич розповіла журналістам, що за учорашній день правоохоронці склали 12 протоколів про правопорушення. Зараз копії цих протоколів чекають у юридичному управлінні.

«З листопада ми почали збирати доказову базу, щоб мати з чим звертатися до суду», - наголосила вона.

Як додала Гелена Пайонкевич, на території Львова нинішнє рішення виконкому є обов’язковим до виконання.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ