Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Брюсселі стартує кінопрограма "Українська весна" 2020. Список фільмів

Як повідомили у прес-службі Держкіно України, 27 березня у Брюсселі стартує кінопрограма фестивалю української культури ʺУкраїнська веснаʺ.

Фестиваль продовжує низку культурних ініціатив у європейській столиці, де розмістилися штаб-квартири Євросоюзу та НАТО, та пройде в Центрі образотворчих мистецтв BOZAR – найбільшій культурній інституції Бельгії.

Кінопрограма ʺУкраїнської весниʺ об'єднала найактуальніше українське кіно 2019-2020 років – стрічки, що були вперше показані на фестивалях класу ʺАʺ, здобули премії зарубіжних та українських фестивалів і стали глядацькими хітами у прокаті. До програми увійшли п'ять фільмів, усі вони створені за державної підтримки:

- драма Додому / EVGE – повнометражний дебют режисера Нарімана Алієва;

- комедія Мої думки тихі / My Thoughts Are Silent – дебютна повнометражна робота режисера Антоніо Лукіча;

- воєнна драма U311 Черкаси фільм / Cherkasy film – заснований на реальних подіях повнометражний дебют Тимура Ященка;

- також на глядачів чекає українська документальна сенсація – ʺЗемля блакитна, ніби апельсинʺ/The Earth Is Blue As an Orange, дебютна повнометражна документальна стрічка режисерки і письменниці Ірини Цілик;

- для сімейного перегляду глядачам пропонується пригодницька фантастична стрічка Анатолія Матешка Фокстер & Макс.

Також у програмі фестивалю на гостей ʺУкраїнської весниʺ чекає зустріч з режисером, активістом та колишнім політв'язнем Олегом Сенцовим – у традиційному для центру Bozar дискусійному форматі Agora. Дискусію модеруватиме професорка історії Од Мерлен.

ʺУкраїнська веснаʺ пройде у Центрі образотворчих мистецтв BOZAR, Брюссель, Бельгія, з 27 по 29 березня. Подія відбувається за підтримки Посольства України в Бельгії, Державного агентства України з питань кіно, Товариства українців в Бельгії, Центру образотворчих мистецтв BOZAR та кінокомпанії Arthouse Traffic.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ