Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Вибух у багатоповерхівці Львова: один з опіками, інший - застряг у ліфті

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
У багатоповерхівці на Кульпарківській трапився вибух
У багатоповерхівці на Кульпарківській трапився вибух
1/5
Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ДСНС Львівської області, 9 грудня о 13:24 до рятувальників надійшло повідомлення про вибух в другому під’їзді на шостому поверсі дев’ятиповерхового будинку на вулиці Кульпарківській, 172.

Після прибуття вогнеборців до місця виклику з’ясувалось, що між 5 та 6 поверхами в технічній комірці виникла пожежа.

Через сильне задимлення рятувальникам довелось працювати в апаратах захисту органів дихання.

Під час проведення робіт з ліквідації пожежі, вогнеборцями, з верхніх квартири за допомогою рятувальних пристроїв на свіже повітря було виведено 3 людей. Водночас з метою гарантування безпеки мешканцям з нижніх квартир багатоповерхівки було виведено 17 осіб.

Завдяки професійним діям рятувальників, вдалось швидко загасити пожежу та не допустити подальшого розповсюдження вогню.
О 13:42 вогнеборці локалізували пожежу, та о 13:50 ліквідували в складі 2-х ланок газодимозахисної служби. Внаслідок пожежі вогнем знищено речі побутового вжитку на площі 12 м кв.

Під час виникнення пожежі в ліфті застрягла людина, яку рятувальники спільно із працівниками ліфтової служби вивільнили.

Внаслідок події постраждав мешканець цього будинку, 1981 року народження. Потерпілий отримав опіки обличчя I ступеню та рук I-II ступеня. Після надання медичної допомоги чоловік від госпіталізації відмовився.
До ліквідації пожежі залучили 24 чоловіки особового складу та 6 одиниць спецтехніки.
Обставини та причина виникнення займання встановлюється.

Доповнено:

Як зазначили у прес-службі ЛМР, місто працює над тим, щоб оперативно усунути наслідки вибуху.

Оперативно будемо робити кошторис на відновлення всіх пошкоджень у під’їзді, і ввечері буде проведено обстеження, чи нема тріщин у квартирах", — розповів Сергій Бабак, заступник міського голови з питань безпеки міста.

Зі слів голови Залізничної РА Ірини Джурик внаслідок події постраждав чоловік, який робив ремонт в сусідній квартирі. Він отримав опіки 1−2 ступеня. "Завдано збитків, бо залито 9 поверхів. Зараз працівники ЛКП будуть ходити обстежувати кожну квартиру, чи не трапилось тріщин. Бо це був вибух, від якого сталось загоряння. Небезпеку ліквідовано, мешканці уже розійшлись по своїх квартирах", — зазначила Ірина Джурик, голова Залізничної районної адміністрації

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ