Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: У Чернівцях планують встановити скульптуру Мати-Австрія
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Чернівцях планують встановити скульптуру «Мати-Австрія»

Міська рада Чернівців планує встановити у центрі міста скульптуру «Мати Австрія» - нагадування українцям про їхній колоніальний статус

«Цей символ Австро-угорської імперії стояв у Чернівцях до 1919 р. і нагадував українцям про їх колоніальний статус, - зазначає Голова ОУН Богдан Червак. –Кому в голову прийшла ідіотська думка реставрувати символ окупації на українській землі? Та ще під час московсько-української війни.

Як треба деградувати, щоб до такого додуматися. «Мати Австрія» у Чернівцях – те саме, що «Катерина ІІ» в Одесі. Приниження нації і держави. Хохляцтво в найогиднішій формі.

У центрі Чернівців мав би постати пам’ятник Буковинському Віче на якому 100 років тому українці Буковини заявили про волю жити в незалежній Україні.

Зрештою, для чого встановлювати «скульптуру», яку, рано чи пізно, доведеться завалити».

Разом з тим, видання «Молодий Буковинець» пише, що таке рішення зініціював депутат від «Баткьівщини» Тарас Бабух. За нього й проголосувала більшість міськради.

Як наслідок, тепер у Чернівцях комісія з числа депутатів міськради, посадовців та науковців визначить подальшу долю знайденого у 2003 році фрагменту скульптури «Мати Австрія», яка до 1919 року стояла на місці нинішньої Соборної площі.

Повідомляють, що у 2003 році під час ремонтних робіт на вулиці Івана Франка у приміщенні нинішнього «Укрсоцбанку» знайшли фрагмент мармурової скульптури.

«Я вважаю, що врятований фрагмент монумента варто встановити на видному місці, аби його бачила міська спільнота, а також гості столиці Буковини», - сказав Бабух.

Вголос

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ