Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Чернівцях поліцейське авто на смерть збило пішохода

У Чернівцях в ніч на неділю поліцейський автомобіль збив на смерть пішохода. Як повідомила прес-служба поліції Чернівецької області, повідомлення про наїзд поліцейського автомобіля на пішохода по вулиці Руській надійшло до поліції близько 2-ої години ночі.

На місці ДТП встановлено, що за кермом службового автомобіля "Mitsubishi Outlander" перебував 25-річний лейтенант поліції. На момент автопригоди екіпаж здійснював патрулювання вулиці Руської.

"Рухаючись з увімкненим проблисковим маячком синього кольору, поліцейський допустив наїзд на 28-річного жителя Герцаївського району, котрий раптово вибіг на проїжджу частину дороги.

Внаслідок отриманих травм пішохід загинув на місці автопригоди", - повідомили в поліції.

За фактом ДТП прокуратура Чернівецької області внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України.

Разом з тим, заступник прокурора Чернівецької області Олег Пепелюк у Facebook повідомив, що, за попередніми результатами, патрульні не перебували у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння.

"Патрульних поліцейських з місця події одразу проведено для судово-медичного освідування на предмет алкогольного та наркотичного сп’яніння за участі прокурора. За попередніми результатами такого стану не виявлено, всі тести негативні", - зазначив він.

Також Пепелюк повідомив, що за участі прокурорів спеціалізованими слідчими ГУ НП в Чернівецькій області та експертами Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України проведено огляд місця події.

"За попередніми результатами, зіткнення відбулося до пішохідного переходу, що підтверджується розсипом уламків. Автомобіль поліції, відеореєстратор та інші речові докази вилучено", - додав він.

"Враховуючи, що повноваження щодо досудового розслідування у слідчих прокуратури припинено, його здійснення доручено слідчим управління Служби безпеки України в Чернівецькій області", - написав заступник прокурора.

Українська правда
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ