Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Чернівцях створюють інтерактивний Музей науки

Як повідомили в пресслужбі Чернівецької обласної ради, у Чернівцях створюють інтерактивний Музей науки.

Процес реалізації проєкту сьогодні під час зустрічі обговорили президент Малої академії наук НАНУ Станіслав Довгий, голова обласної ради Олексій Бойко, начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк та заступник міського голови Чернівців Юрій Лесюк. Вони підписали чотиристоронній Меморандум про співпрацю та взаємодію у сфері наукової освіти.

«Радий, що Музей науки під егідою Малої академії наук відкриють саме на Буковині, і наші діти матимуть кращі освітні можливості, ніж були у нас. Заради цього тут зібралися люди, об’єднані однією метою та спільним баченням реалізації проєкту», - зазначив Олексій Бойко.

Під час облаштування Музею науки у Чернівцях буде враховано кращі вітчизняні та міжнародні практики у цій сфері.

«Щоб діти прагнули навчатися, їх потрібно заохочувати та дивувати. Це і є головною функцією музею з інтерактивними лабораторіями. Я дуже втішений, що можемо зробити це саме у Чернівцях і хотів би, щоб цей Музей науки став другим за величиною в Україні після того, який діє в столиці», - сказав під час зустрічі Станіслав Довгий.

Нагадаємо, що інтерактивний музей відкриють на вулиці Хотинській, де наразі тривають підготовчі роботи. Планується створити близько сотні експозицій. Подібні музеї вже існують у Києві та Львові, де мають неабиякий попит у юних відвідувачів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ