Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Чорториї проходить традиційний етно-фестиваль

Понад 20 років поспіль у селі Чортория, Чернівецької області, масштабно відзначають день народження кінорежисера Івана Миколайчука. Про це повідомив 5 канал.

У Чорториї, Чернівецької області, триває щорічний етно-фестиваль "На гостини до Івана". Фестивальними піснями та танцями, за заповітом самого Івана Миколайчука, у Чорториї вже понад 20 років поспіль гучно відзначають його день народження. 15 червня кінорежисерові мало б виповнитися 76, передає "5 канал". 

На захід до Чорториї приїхали кінорежисери, артисти та шанувальники творчості актора.

"Більше розказуємо про нього, щоб всі знали про нього, бо зараз і у Голлівуді вивчають його фільми. Це дуже приємно", - каже співорганізатор фестивалю Володимир Фурдига.

"Неймовірна людина з талантом незвичайним. Це наш краянин, наш земляк, яким ми пишаємося", - каже гість фестивалю Марія Кобелєва.

Усі кіношедеври Миколайчука: зіграні, відзняті та написані - транслюють для гостей свята просто неба. А ввечері у сусідній Вижниці проведуть фестиваль документального кіно. Так крім кіно - ярмарок, смачна їжа та музика. "На гостини до Івана" організатори запрошують гостей і наступного року.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ