Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Волинь

У Дніпрі презентували книгу "Люди сірої зони"

30 вересня під час Книжкового фестивалю BOOK SPACE у місті Дніпро відбулася презентація книги «Люди "сірої зони"», яку представляли її авторки – Анна Андрієвська та Олена Халімон. У презентації також взяв участь Ігор Чайка — голова незалежної медіа-профспілки України, автор фільму «Острів Крим.Дежавю». Про це йдеться у повідомленні Українського інституту національної пам'яті.

Книга створена за підтримки Українського інституту національної пам'яті. У ній йдеться про період життя кримчан, коли російські силовики та спецслужби почали проти них масові репресії.

У проекті авторів Анни Андрієвської та Олени Халімон йдеться про ту частину історії «кримської весни», яку замовчує або навмисно спотворює російська пропаганда. Понад півсотні оповідей спростовують міфи про те, що анексія півострова була безкровна і що «кримчани не намагалися чинити опір, а добровільно вибрали Росію».

«Як насправді Крим опинився під контролем Росії та чим це обернулося для його мешканців? Які методи застосовують російські спецслужби та силовики щодо мирних громадян на півострові? Відповіді на ці та інші питання дають кримчани, які стали свідками та жертвами російського військового захоплення півострова навесні 2014 року. Тому, якщо хочете знати про Крим більше, читайте нашу книгу», - підкреслила під час виступу Анна Андрієвська.

Під час презентації присутні мали змогу дізнатись про людські історії, що стосувалися анексії Криму.

«Книга покликана зруйнувати частину міфів про неіснування Євромайдану в Криму, несупротиву населення та твердження, що нібито усі жителі Криму бажали приєднатися до Росії», - зазначила авторка видання Олена Халімон.

Олена Халімон також розповіла про інші видання та заходи Українського інституту національної пам’яті. Зокрема, про щорічний фестиваль «Історія.UA» та його програму, видання Інституту, інші популяризаційно-просвітницькі заходи, а також зазначила, що книга незабаром буде перекладена англійською мовою.

Після виступу авторок книги також показано фільм «Острів Крим.Дежавю», автором якого є голова незалежної медіа-профспілки України Ігор Чайка.

Книгу можна отримати безкоштовно, звернувшись до Українського інституту національної пам’яті з листом на ім’я Голови.

Як відомо, 5 червня відбулась презентація книги для журналістів в Укрінформі.

Електронний варіант книги «Люди «сірої зони» можна скачати безкоштовно на сайті Українського інституту національної пам’яті або googlebooks.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ