Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Домі Франка демонструватимуть військове мистецтво через витинанки

Виставка витинанок української художниці Марії Гупало присвячена подіям повномасштабного російського вторгнення в Україну відбудеться у п’ятницю, 25 листопада.

Як повідомляють організатори заходу, художниця розмірковує про досвід своїх земляків під час важких боїв: молодих матерів, які народжують та доглядають за своїми немовлятами під час обстрілів, українських військових, які допомагають мирним жителям евакуюватися з Ірпеня, страждання зґвалтованих жінок та російські акти геноциду в окупованій Бучі. Мужність і надія, попри, здавалося б, безвихідну ситуацію. Історія героїчних захисників металургійного комбінату «Азовсталь» в блокадному Маріуполі та жахливий злочин проти військовополонених в Оленівці. Страшні відкриття у деокупованих містах і селах Харківщини.

"Ця виставка організована з метою інформування та занурення глядачів у повсякденні переживання українців під час повномасштабного вторгнення. Військове мистецтво є терапевтичним інструментом і способом передачі пережитого досвіду.
Художниця також прагне поділитися своїми філософськими ідеями про війну та людство, а також показати традиційну українську техніку мистецтва в сучасній перспективі. 
Мистецтво стає засобом терапії для художника та для глядачів, спонукаючи до осмислення свого досвіду та подолання травми", – йдеться в описі події.
Відкриють виставку о 16:00 на локації в Домі Франка за адресою: вул. Івана Франка, 150-152. 
.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ