Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Домі Франка оцифрували цінні експонати

Цінні музейні експонати Дому Франка оцифрували завдяки проєкту «FrankoData: відкритий цифровий музей». Про це повідомили у пресслужбі ЛОР.
Фото: ЛОР

Ініціативу реалізують спільно з Інститутом франкознавства ЛНУ ім. Івана Франка та за підтримки Українського культурного фонду.

«Сьогодні поділимося залаштунками процесу оцифрування фондової колекції Дому Франка. Завдяки команді громадської ініціативи My Future Heritage, що має великий досвід оцифрування культурної спадщини методами 3D-сканування та фотограмметрії», – зазначили у Домі Франка.

До переліку оцифрованих експонатів потрапили металевий вінок у вигляді лаврового листя, подарований І. Франкові на 40-літній ювілей від українського студентства, срібний вінок, подарований письменнику на 40-річний ювілей його літературної і громадської діяльності від спортивного товариства «Сокіл-Батько», срібний вінок від Січових стрільців, зроблений на похорон Івана Франка 31 травня 1916 року, проєкти пам’ятників Франкові, посмертна маска Івана Франка роботи скульптора Яна Турчинського, найцінніші малярські твори тощо.

«Незабаром поділимося з вами результатами нашої спільної роботи. Дякуємо друзям за фахову допомогу, приємну співпрацю і цінні поради для подальшого оцифрування музейної колекції!» – кажуть у музеї.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ