Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Домі Франка відкрили виставку старовинної вишивки

Старовинні вишивані роботи експонують на виставці "Доля вишита нитками" у комунальному закладі Домі Франка. Про це повідомили у пресслужбі ЛОР.
Фото: ЛОР

Давній одяг і предмети побуту зібрала Богдана Климчук, завідувачка сільської бібліотеки Шарпанців, Сокальського району Львівської області.

Зі здобуттям Україною незалежності пані Богдана почала збирати власну колекцію і представляти її у сільській бібліотеці. Це експонати з родинної колекції, бабусина і мамина вишивка. Згодом вишиванки передавали односельці, а дещо вдалося врятувати. За ці роки вдалося зібрати чимало унікальних сорочок, фартушків, рушників, вишиваного декору та інших предметів побуту, частину з яких тепер представлено у Домі Франка.

“У цьому регіоні, попри важкі часи, окупацію і переслідування, жінки вишивали багато. Та, на жаль, не так багато дожило до наших днів. І саме завдяки любові до народної творчості, плеканню традицій і наполегливій праці таких людей, як пані Богдана та її односельці, вдалося зберегти багато прекрасних вишиваних робіт”, – зазначили організатори.

Триватиме виставка до 5 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ