Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Донецьку терористам роздали ключі від чужих квартир

У Донецьку три десятки терористів отримали ключі від чужих квартир - "за особливі заслуги".

Про це йдеться у матеріалі на Радіо Свобода.

"За перипетіями травневих свят залишилася майже непоміченою не менш знакова подія, яка вітчизняні ЗМІ обійшли стороною.

6 травня Арсеній Павлов, відомий більшості під позивним «Моторола», ватажок батальйону «Спарта», що стратив 15 наших бійців в аеропорту, отримав ключі від квартири в самому центрі Донецька в одній з висотних новобудов. Разом з ним квартири в новому будинку отримали і ще близько трьох десятків бойовиків, які відзначилися особливими заслугами перед «республікою».

Незважаючи на те, що точна адреса в репортажі з приводу торжества не вказана, з великою ймовірністю можна сказати, що це проспект Ватутіна, 2д, в кілометрі від ОДА, - виходячи з тієї панорами, яка відкривається на представленому бойовиками відео.

Сам захід як завжди було витримано в найліпших радянських традиціях, злегка нагадуючи чи то одруження в радянському РАГСі, чи то "утрєнік": жінка в білому костюмі з георгіївською стрічкою, з широкою посмішкою урочисто зачитує імена щасливців, совкова мелодія на задньому тлі - і Захарченко з пістолетом і весь в хрестах. Втім, коли мова заходить про главу «днр», без курйозів не буває. І цей раз не став винятком, адже свою промову головний «республіканець» почав чи то з сильного перепою, чи то надто хвилююче.
«Якщо ви думаєте, що я буду зараз готувати красиві промови - не дочекаєтеся. Багатьох з вас знаю особисто. З багатьма пройшов ... проповз ... Багатьох не приймаю, але завжди слухаю», - красномовно сказав дарувальник квартир.

Але зупинимося детальніше на списку щасливчиків.

Крім самого «Мотороли», честь і совість «республіки» в той день склав воістину гідний контингент. Першим ключі від заповітної квартири отримав Ткачук В.П., чиї дані вже давно красуються на сайті «Миротворець»:

«Злочинець, перебуває у розшуку з 2008-го за шахрайство в особливо великих розмірах. Провокатор, українофоб. Ховається на непідконтрольній Україні території. Має три медалі «днр», - цитата з сайту.

Список продовжив Ягельскій І.В., якого Захарченко ледь не розцілував. Воно і зрозуміло: Ягельскій не якийсь там «фраєр-Ткачук», а пов'язаний з вищим командуванням Збройних сил Російської Федерації, через що і удостоївся особливої ​​уваги «глави».

«Пам'ятаєш 14-й рік, квітень місяць? Я тоді сказав, що ти будеш жити в Донецьку. 16-й рік - і ти в Донецьку вже живеш», - резюмував глава «днр».

Далі пішов «Синок», начштабу «Сомалі» Гіві, він же - любитель прогулятися в одній сорочці з «Калашниковим» у «Донбас Арени»; Клавдія Кульбацкая, глава прес-служби Захарченка, відзначилася тим, що не дала вивезти сиріт з дитячого будинку в Краматорську в 2014 році; ну і завершив дефіле сам Арсеній Павлов, чиїм підопічним досі заборонено стригти бороди в знак особливого стилю «спартанців». Про решту щасливців відео несправедливо замовчує.

У заключній частині своєї промови Захарченко висловив вельми розумне побажання: «Сподіваюся, сьогодні Донецьк не злетить у повітря з приводу новосілля», - і сказав, що планування квартир відбудеться коштом «управління капітального будівництва «днр».

Правда, на цьому перли першого «республіканця» не закінчилися. Крім того, що було обіцяно «подарувати» ще близько 2 тисяч квартир по Донецьку членам «МГБ», «МНС», «МВС ДНР» та іншим «гідним» людям, Захарченку непередбачливо задали провокаційне запитання з його ж телеканалу «Оплот.ТВ» . Власне, питання полягало в тому, чи дотримані права колишніх власників цих квартир. Питання риторичне, тому що ні сам «глава», ні його підопічні за два роки не побудували жодного метра житла, не кажучи вже про нову висотку в самому центрі, яку здали в експлуатацію ще в 2013-му.

Але Захарченко не розгубився і тут і з посмішкою відповів: «Всі права захищені повністю. Ті колишні власники, які будували цей будинок, перебувають зараз в Києві і просто фізично не зможуть тут жити».

Що ж, просто і зрозуміло. Дійсно: чого вже там переживати? Нехай хвилюються ті, хто приїде в Донецьк і побачить в своєму будинку «Моторолу» та інші «приємні» особи.

Після цього торжества красномовства і здорового глузду слово вже взяв «міністр оборони днр» Кононов, сказавши, що пріоритет при розподілі квартир віддавався тим, чиє житло зараз є на «тимчасово окупованій ВСУ території», тобто в Артемівську, Слов'янську та інших містах. Яким чином під цей критерій потрапляв громадянин РФ Арсеній Павлов, - так і залишилося загадкою.

Але, власне, те, що говорив «міністр», було не настільки істотно, як сам фон, який був за спиною Кононова як фінальна завіса. Все в кращих традиціях 90-х: лисі «братки» на чорних джипах, охорона з автоматами, «мер» Мартинов - і промова про турботу «про кращих з кращих»", - йдеться у матеріалі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ