Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Донецьку вибухнула машина з перебіжчиком із СБУ

20 грудня в центрі Донецька по вул. Артема, 147 вибухнула машина, в якій перебував колишній заступник начальника слідчого відділу УСБУ в Донецькій області Євген Косяк. Йому відірвало ноги.

Про потужний вибух стало відомо з повідомлень у соцмережах. Пізніше лідер праворадикальної партії "Інша Росія" Едуард Лимонов написав у своєму ЖЖ, що постраждав Косяк.

Голова СБУ Василь Грицак в інтерв'ю телеканалу 112 підтвердив цю інформацію.

"Ми затримували військовослужбовців СБУ в чині полковників, підполковників за роботу на Росію. Наприклад - заступник начальника слідства Донецького управління. Кажуть, що минулого тижня його підірвали в центрі Донецька. Ми його затримали, задокументували, а потім обміняли на наших патріотів", - сказав він.

45-річний Євген Косяк мав звання полковника юстиції, був заступником начальника Слідчого відділу УСБУ в Донецькій області. У 2014 році він заарештовував "народного губернатора" Павла Губарева. Потім Косяк виїхав до Маріуполя. 10 серпня 2015 року Косяка затримали під час передачі матеріалів з обмеженим доступом "співробітникові МДБ ДНР". У вересні 2016 року Косяка обміняли як "жителя ДНР". Тоді в обмін на чотирьох сепаратистів Україна отримала волонтера Володимира Жемчугова і співробітника ООН Юрія Супруна.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ