Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Донецьку зник журналіст та письменник Станіслав Асєєв

Донецький блогер, публіцист та письменник Стас Асєєв, відомий читачам DT.UA під псевдонімом Станіслава Васіна, перестав виходити на зв'язок ще 2 червня. Про це у своїй статті для DT.UA пише Сергій Рахманін.

Автор вказує, що Асєєв, що проживає на окупованій території, мав вагомі підстави приховувати своє справжнє ім'я. Редакція наважилася оприлюднити його лише тоді, коли зникла надія на те, що Асєєв – на волі і в безпеці.

"Востаннє Стас виходив на зв'язок ще 2 червня. Відтоді його телефон мовчить, квартиру перевернуто догори дном, його місце перебування офіційно невідоме, а "васінський" аккаунт у ФБ, який прокинувся днями, заговорив підозріло незнайомим голосом", - йдеться в статті.

Рахманін зазначає, що будь-який з текстів Асєєва в умовах окупації "автоматично перетворювався на текст вироку". Незважаючи на це, аж до викрадення Асєєв продовжував вести хроніку подій по той бік лінії розмежування. "Філософ за освітою і думанням, Стас Асєєв вибрав свій шлях. Він залишився боротися. Як розуміє і як уміє. Перетворився на одну з маленьких сталевих скріпок, які стягують жадібно шматовану книгу нашого буття. І коли чую: "Та відпустити їх до біса! Вони там усі на Донбасі однакові...", згадую, що є донецьк захарченка, і є Донецьк Стаса. Якого ми обов'язково мусимо витягнути", - підкреслює автор.

Детальніше про зникнення в окупованому Донецьку постійного автора DT.UA Стаса Асєєва читайте у статті Сергія Рахманіна "Земля Стаса" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

dt.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ